NEDEN GELMİYORLAR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEDEN GELMİYORLAR?


 

Lig, Türkiye ve Avrupa Kupası’nı alma yolunda dolu dizgin ilerleyen Çukurova Basketbol, yönetimin kentle bütünleşememesi ve yeterli tanıtım yapamaması nedeniyle boş tribünlere oynuyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin sporunun şuan Süper Lig’deki tek temsilcisi olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 3 kupa için adeta uçuşa geçerken dolmayan tribünler tepki çekiyor.

 

KISA SÜREDE ÖNEMLİ MESAFE

Mersin’de 2017’de yılında yarışmacı hakları satın alınan Girne Üniversitesi’nin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) olarak değiştirilmesi ile yola çıkan Turuncu Lacivertliler, 2017-18 sezonuyla birlikte Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye başladı.

İlk sezonunda bireysel anlamda birçok başarıya imza atan ÇBK, ligdeki 13 farklı rakibin 12’sine karşı galibiyet aldı, sezonun sayı ve top çalma rekorlarını kırdı. Avrupa’nın en büyük kadın basketbol organizasyonu olan Euro League’den davet aldı. 2018-19 sezonunda çıktığı 33 maçın 33’ünü de kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Bu dönemde lider tamamladığı normal sezonun ardından play-off finali oynadı. 2021-22 sezonu itibariyle iddialı bir kadro oluşturan ÇBK, lig, Avrupa ve Türkiye Kupası’nda şampiyonluk hedefiyle çıktığı yolda dolu dizgin ilerliyor.

 

GÖZLER FİNALDE

Son olarak ÇBK, Bitci Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Hatayspor'u 81-58 mağlup ederek, yarı finale yükseldi. Bu sonuçla yarı finalde OGM Ormanspor'un rakibi olan ÇBK, akşam 19.30'da Ankara temsilcisiyle mücadele edecek. Turuncu-lacivertliler bu maçı da kazanması halinde finale yükselecek ve Fenerbahçe Safiport-Nesibe Aydın müsabakasının galibiyle finalde karşılaşacak.

 

NEDEN GELMİYORLAR?

Ancak 3 kupa için mücadele eden takım adeta boş tribünlere oynuyor. 7 bin 500 kişi kapasiteli Servet Tazegül Spor Salonu, önceki gün Türkiye Kupası kapsamında oynanan Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde çok fazla duyuru ve tanıtım olmasına rağmen dolarken, Çukurova maçları kentte ilgi görmüyor. Bunun nedeni olarak yönetimin kentle bütünleşememesi ve yeterli tanıtım yapamaması önemli etken olurken, şehir idare ve yönetiminin de müsabakalara ilgisiz kalması soru işaretlerine neden oluyor.

 

YÖNETİM HATASI

Her fırsatta; “Mersin’e önemli organizasyonlar verilmiyor, yapılan tesisler atıl kalınıyor” diyenlerin ayağına gelen Türkiye Kupasını parlatarak sunamaması kent gündemine oturdu.

Maçların oynandığı Server Tazegül Spor salonun ulaşım açısından zor bir yerde olması, yeterince toplu taşıma araçlarının salon civarından geçmemesi zaten bir etken olarak düşünülürken, başta Çukurova Basketbol yetkilileri ve kent idarecilerinin tanıtım masrafından kısarak ciddi duyuru ve reklam yapmaması maçların seyircisiz ve boş geçmesine neden oluyor.

Bir çok spor sever böyle önemli bir şampiyonadan haberdar edilmemenin eleştirisini gündeme taşırken, ilgisizlik bundan sonra ki süreçte kentin daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmasını da önleyebilecek bir faktör olarak değerlendiriliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA