RANTA GEÇİT VERMEDİ CEZA VE MOBBİNGE UĞRADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANTA GEÇİT VERMEDİ CEZA VE MOBBİNGE UĞRADI


 

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hırsızlıklarla baş edemediği söyleyerek Makine İkmal Dairesi Başkanlığına getirdiği Sabahat Aslan’ın görevden alınmasının ardından uygulanan mobbing ve cezalar çevrecilerin tepkisine neden oldu. MERÇED avukatı Semra Kabasalak,“Sabahat Aslan ranta geçit vermediği için Daire Başkanlığı kadrosundan alınarak, Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak sürgün edilmesini ve ardından çeşitli cezalar verilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) başkanlığını da yapan Sabahat Aslan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından Akdeniz Belediyesi’nde makine mühendisi olarak çalışırken yatay geçişle Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı görevine getirilmişti. Seçer’in hırsızlıklarla baş edemediği için daire başkanı yaptığını söyleyerek makine ikmaldeki masraflarının 3’ten 1’e düşürdüğü için öve öve bitiremediği Sabahat Aslan geçtiğimiz aylarda görevden alınarak Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak atandı ancak Aslan’a yönelik mobbing ve cezaların ardı arkası kesilmedi. Aslan’ın başkanlığını yaptığı MERÇED üyeleri ise yaşananlara tepki için Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı. “Sabahat Aslan yalnız değildir” sloganlarının atıldığı basın açıklamasını MERÇED’in Avukatı Semra Kabasakal okudu.

 

“SABAHAT ASLAN KENT SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE EMEK HARCAMIŞTIR”

Sabahat Aslan’ın 1994-2019 yılları arasında Akdeniz Belediyesinde kendi mesleği olan Makina Mühendisliği alanında çok başarılı işler yaptığını anlatan Kabasakal “Yıllarca çeşitli siyasi partilere sahip Belediye Başkanları ile çalışmıştır. Fazıl Türk, Muhittin Pamuk ve Mustafa Gültak ile birlikte çalışmalarından hiçbir sorun yaşamamıştır. Aynı zamanda Mersin Çocuk Hakları Derneği ve Mersin Çevre ve Doğa Derneklerinin Başkanlıklarını yürütmesinin yanında Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri’nin de ortak sekreterliğini yapmaktadır. Kentimizde ve Ülkemizde Emek ve Demokrasi alanında yürütülen çalışmalara da ciddi katkılar sunmuş olup, Kentimizin sorunlarının çözümünde  çok emek harcamıştır” şeklinde konuştu.

 

“ASLAN’I HIRSIZLIKLARLA BAŞ EDEMEĞİ İÇİN GETİRDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ”

Vahap Seçer’in Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunda çevre ve çocuk alanında dernekleri ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak çalışma yapacağına dair taahhütte bulunduğunu hatırlatan Kabasakal, “Vahap Seçer seçimleri kazandıktan sonra Makina İkmal Şube Müdürlüğünde hırsızlıklarla baş edemediğini ifade ederek dernek başkanımız Sabahat Aslan’a Akdeniz Belediyesi’nden Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne Makina İkmal Müdürlüğüne yatay geçiş yapması için teklifte bulunmuştur. Ancak Akdeniz Belediye Başkanlığı Sabahat Aslanın yapmış olduğu çalışmalardan çok memnun olduğunu belirterek Mersin Büyükşehir Belediyesine yatay geçişine önce onay vermemiştir. Daha sonra Akdeniz Belediyesi, Vahap Seçer’in Sabahat Aslan’ı Makina İkmal Bakım ve Onarım Dairesi’ne, daire başkanı yapacağı sözü üzerine Büyükşehir Belediyesine geçişine onay vermiştir” şeklinde konuştu.

 

“DÖNEMİNDE YÜZDE 1 KIRIMLA ALINAN AKARYAKIT İHALESİ DAHA SONRA YÜZDE 3 KIRIMLA ALINDI”

Sabahat Aslan’ın Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı görevi süresince kamu kaynaklarını çok verimli ve etkin kullandığını vurgulayan Kabasakal, “Kendisinden önce yapılan akaryakıt ihalesi yüzde 1 kırım ile alınmış iken kendisinin görev yaptığı 2020 yılı için yüzde 13.35  kırım ve  2021 yılı için de yüzde 11 kırım İle ihale alınmıştır. Kendisi görevden alındıktan sonra yapılan akaryakıt ihalesi yüzde 3 kırımla yapılmıştır. Kendisinden önce çalıştırılmayan araç takip sistemini çalıştırarak araçların yerinde ve verimli çalışması sağlanmış olup hem akaryakıt ihale kırımından  ve araç takip sisteminin verimli çalışmasından, araçların dönüşümünden, lastik, yağ ve yedek parçalarının verimli kullanımından kaynaklı 2 yılda 100 milyonun üzerinde belediyeye tasarruf etmenin yanında atıl ve çürümeye bırakılan araçların bakım ve onarımı yapılarak belediyeye kazandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“RANT ÇEVRELERİ RAHATSIZ OLDU”

Görevde iken yaptığı işlerin ve satın almaların ekonomik değerinin altında olmasının rant çevrelerini rahatsız ettiğini anlatan Kabasakal, “Bu çevreler Sabahat Aslan’ı görevden aldırmak için, işbirliği içinde oldukları bazı personellere asılsız iddiaları içeren tutanak tutturarak Sabahat Aslan hakkında usulsüz soruşturma açılmasına neden olmuşlardır. Hakkında açılan usulsüz birden fazla soruşturma ile Sabahat Aslan’ın görevden alınması için alt yapı hazırlanmıştır. Usulsüz ve hukuksuz soruşturmalarının sonucunda kelime oyunları ile bir kınama bir uyarı ve bir soruşturmadan 2 ayrı maaştan kesme cezası verilmiş olup, itirazlarımız devam etmektedir” dedi.

 

YASAL İŞLEM İÇİN SEÇER’İ GÖREVE DAVET ETTİLER

Makina İkmalde işleri aksatmadan, ciddi tasarruflar sağlayan  Sabahat Aslan’ın ranta geçit vermediği için daire başkanlığı görevinden ve kadrosundan  alınarak Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak  sürgün edilmesini, mesleğini yapma hakkının elinden alınmasını ve mobing uygulanmasını hak etmediğini ifade eden Kabasakal şunları söyledi: “Sabahat Aslan’ın kadın kimliğine ve namusuna  hakaret ve küfür edenleri ilgili makamlara bildirmesine rağmen bu şahıslar hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Bu kişilerin hakkında yasal işlem yapması için Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Vahap Seçer’i göreve davet ediyoruz.  Dernek Başkanımız Sabahat Aslana uygulanan bu haksız, hukuksuz ve asılsız  soruşturmaların sonucunda verilen cezaları, uygulanan mobingleri, yaşam hakkı savunuculuğu yapan çevre mücadelesi veren  ve çocuk hakları çalışmaları yapan bizlere  yapılmış olarak kabul ediyoruz. Bizlere yapılan insan onuruna yakışmayan mobing uygulamalarının acilen son bulmasını talep ediyoruz. Haksızlığı her kabul ediş daha büyüğünü doğurur sözünden hareketle bu basın açıklamamızı yapma gereği doğmuştur. Her zaman olduğu gibi haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

SEÇER GÖREVE GETİRDİĞİNDE ÖVE ÖVE BİTİREMEMİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sabahat Aslan’ı Makine İkmal Dairesi Başkanlığı’na getirme gerekçesini katıldığı bir toplantıda şöyle açıklamıştı: “Makine İkmal Daire Başkanımız bir kadın. Makine İkmal nere kadının orada sorumlu olması nere? Hırsızlıklar orada oluyor. Biz bıktık...Zaten hırsızlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Onlar bıkmıyor biz bıktık. Dediler ki Sabahat Hanım bu işi en iyi yapan. Sabahat Hanım ‘geç otur şu işin başına’ dedik. Gerçekten baktık ki masraflarımız 3 ise 1 liraya düştü. Kadın annedir, kadından kötü insan çıkmaz. Kadın annedir. Kadından tembel çıkmaz. Kadın annedir 9 ay bebeğini taşıyor. Kadından hain çıkmaz vatanının memleketini herkesten daha çok sever.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA