BELÇİKA MERSİN’DE FAHRİ KONSOLOSLUK AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELÇİKA MERSİN’DE FAHRİ KONSOLOSLUK AÇTI


 

Belçika Mersin’de Fahri Konsolosluk açtı. Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen ile Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş kurdele keserek konsolosluğun sembolik açılışını gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

 

Belçika’nın Mersin Fahri Konsolosluğu, düzenlenen törenle açıldı. Bir otelde yapılan açılış resepsiyonuna Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su ile Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye Belçika Fahri Konsolosu Veysel Memiş, il protokol üyeleri, STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

Belçika ve Türk Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Su, Belçika ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin yükselerek devam ettiğini belirtti.

Hem Belçika’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın hem de ülkemizde bulunan Belçika vatandaşlarının bu ilişkiye çok büyük katkı sağladığını kaydeden Vali Ali İhsan Su, “Bu dostluk bağları ekonomiye de yansıyor, bugün gelinen noktada iki ülke arasında 10 milyar dolar üzerinde ticaret hacminin gerçekleştiğini görüyoruz. Büyükelçi Paul Huynen’in ilimizi ziyaretleri ve Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş’in katkıları ile bu ticaret hacminin daha da yükseklere taşımış olacağız. Mersin’in sahip olduğu imkanlar ile Belçika’nın sahip olduğu imkanlar bu ticaretin çok daha yukarılara taşınmasına fırsat sağlayacaktır. İnanıyorum ki bugün hizmete açtığımız fahri konsolosluğumuz ile her alanda ilişkilerimiz çok daha hızlı bir şekilde gelişecektir.” dedi.

Konuşmasının sonunda Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş’e görevinde başarılar dileyen Vali Su, Fahri Konsolosluğun hayırlı olmasını diledi.

Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş’in de birer konuşma yaptığı programda, kurdele kesilerek konsolosluğun sembolik açılışı gerçekleştirildi.

Törende Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen tarafından Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş’e, fahri konsolosluk beratı takdim edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA