SPORCULAR FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SPORCULAR FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU


 

Geçen sene Mersin’de orman yangınları yaklaşık 9 bin hektarı kül ederken, aradan geçen sürede kentte 10 bin hektar alanda ağaçlandırma yapıldı. 5 milyon 300 bin üzerinde fidanı toprakla buluşturduklarını söyleyen Vali Su, Kadın Basketbol Türkiye Kupası’na katılacak sporcularla birlikte 650 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Haber Merkezi

 

Mersin’de ‘21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’ kapsamında “Daha Yeşil Bir Mersin İçin” fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yenişehir İlçesi Afetevler Mahallesinde düzenlenen etkinliğe; Mersin Valisi Ali İhsan su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Türkiye Basketbol Federasyon Vekili Ömer Onan, il protokol üyeleri ile Mersin Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Etkinlik Vali Ali İhsan Su’nun başkanlığında Bitçi Kadınlar Türkiye Kupası’na katılacak sporcularla birlikte düzenlendi. Fidan dikim etkinliğinde; 3 hektar alanda mavi servi, kara servi, fıstık çamı, zakkum, defne ve keçiboynuzundan oluşan 650 adet fidan toprakla buluşturuldu.

 

MERSİN’İN YÜZDE 54’Ü ORMAN

Etkinlikte konuşan Vali Su, ülke olarak orman varlığı bakımından çok iyi durumda olduğumuzu ifade ederek; “Orman varlığını artıran ülkeler arasında da Avrupa'da birinciyiz. Mersin’in de toplam arazisinin %54'ünü ormanlarımız kaplamaktadır. İl olarak orman arazisi bakımından Türkiye'de üçüncü sıradayız. Bu alanda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda çok yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “dedi.

Dünya genelinde iklim değişiklikleri sebebiyle meydana gelen sel ve yangınlardan kentti de etkilendiğini söyleyen Vali Su, zararların devlet tarafından karşılandığını kaydederek, yanan yerlerin de ağaçlandırılarak tekrardan ormana kavuşturulması için gerekli çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

 

“5 MİLYON 300 BİN ÜZERİNDEKİ FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

Konuşmasının devamında Vali Ali İhsan Su, “İlimizde de yaklaşık 9 bin hektar alan yanmıştı. Geçen seneden bu seneye 10 bin hektar alanda ağaçlandırma yaptık. 5 milyon 300 bin üzerinde fidanı toprakla buluşturduk. Sadece orman oluşturmakla kalmıyoruz, orman köylümüze bakanlık olarak çok ciddi destekler sağlıyoruz. Bal ormanları oluşturarak vatandaşlarımıza çok ciddi imkanlar sağlamış oluyoruz. Ormanlar hayatımızın vazgeçilmez en önemli imgesidir. Ormansız bir hayat mümkün değildir. Dünyada eğer ormanlar yok olursa insanlık da yok olur. Ormanların yok olduğunu düşünürsek insanlık biter. Çocuklarımıza orman sevgisi, ağaç sevgisi verebilmek çok önemli.” şeklinde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyen Vali Su, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

“ORMAN VARSA HAYAT VAR”

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de, 21 Mart’ın kuzey yarım kürede ilkbaharın, güney yarım kürede ise sonbaharın başlangıç günü olduğunu söyleyerek, “Bugün Birleşmiş Milletler tarafından 1971 yılından itibaren Dünya Ormancılık Günü olarak ilan edilmiştir. Dünyanın en önemli doğal kaynaklarından biri olan ormanların, korunması ve geliştirilmesi için halkımızda duyarlılık oluşturmak adına 1975 yılından beri ülkemizde de 21-26 Mart tarihleri ‘Orman Haftası’ olarak kutlanmaktadır. 21 Mart gününün ülkemiz ve milletimiz için ayrı bir anlamı da vardır. Hem Türk milletinin tabiata duyduğu sevgi ve hoşgörünün simgesi hem de doğanın yeniden canlanıp, güçlenip, derlenip toplanmasının bir başlangıcı olarak yıllarca bugünü Nevruz (yeni günü) olarak kutladık ve kutlamaya devam ediyoruz. Ormanlar, günümüzde iklimde değişikliği ve küresel ısınmanın etkileri daha da artırması nedeniyle çok daha anlamlı bir önem kazanmıştır. Ormanlar bir ülkenin, bir milletin malı değil, tüm dünyanın ortak değeri haline gelmiştir. Bugün, temiz, solunabilir havanın ve içilebilir suyun en önemli depo kaynağıdır. Ormanlar azaldıkça, kaliteli solunabilir havamız ve içebilir sularımız da azalmaktadır. Kısacası orman varsa hayat var. Orman, su ve hava yaşam döngüsü içinde birbirine bağlı olan hayatın temel birleştirici unsurlarıdır” dedi.

Etkinlik kapsamında Mersin Mezitli Kuyuluk mevkiinde 40 dekar alanda keçi boynuzu, servi ve fıstık çamı türlerinde toplam 3 bin adet fidan dikilerek "Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Hatıra Ormanı’ tesis edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA