LOJİSTİK ÖĞRENCİLERİNE PRATİK EĞİTİMİ VE SAHA GEZİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LOJİSTİK ÖĞRENCİLERİNE PRATİK EĞİTİMİ VE SAHA GEZİSİ


 

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğrencileri sektörün köklü firmalarından eğitimler alarak, sahada teknik gezi yapma imkanı buldu.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile ATAKO Taşımacılık Denizcilik A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamındaki eğitim çalışmaları, her hafta farklı konu başlıkları altında etkin bir şekilde devam ediyor.

Eğitim çalışmalarıyla, Lojistik Programındaki birinci ve ikinci öğretim ikinci sınıf öğrencilerinin; iş insanlarıyla etkileşim içerisinde profesyonel deneyimlerinden yararlanması, çalışma hayatına adaptasyonlarının kolaylaştırılması, kariyer planlarına destek sunulması ve üniversite sanayi iş birliğinin geliştirilmesi yoluyla üniversite ile sektörlerin iletişim gücünün artırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda bugüne kadar Lojistik Programı öğrencileri ile ATAKO İnsan Kaynakları Yöneticisi Hatice Koçdağ tarafından, “Sektör Sizden Ne Bekliyor?”, İthalat Satış Müdürü K. Okan Çift tarafından, “İthalat Sürecinde Kullanılan Evraklar”, Operasyon Müdürü Celal Osoydan tarafından ise, “İhracat Süreci ve Kullanılan Evraklar” konularında eğitimler verildi.

İmzalanan protokol çalışmaları kapsamındaki eğitim çalışmaları, gelecek haftalarda farklı eğitimci ve konu başlıklarında yürütülmeye devam edecek.

 

LOJİSTİK FİRMASINA TEKNİK GEZİ

Öte yandan MEÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı birinci ve ikinci öğretim birinci sınıf öğrencileri “Depolama ve Envanter Yönetimi” dersi kapsamında Nokta Lojistik firması depo – antrepo ve terminal sahalarında yapılan tüm işlemleri yerinde, uygulama esnasında görme olanağı buldu.

Ders sorumlusu Üniversite Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Erdem Daşçı, “Sektör tarafından uygulamalı olarak verilen eğitimle öğrencilerimiz mezun olduklarında daha donanımlı olarak çalışma alanlarına gidecek ve istihdam edilme oranı daha da yükselecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA