ÇUKUROVA, ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA, ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ İSTİYOR


 

Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi ve Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı, bir araya gelerek, “Çukurova, Çağdaş Sanatlar Müzesi” için güçlerini birleştirdi. Bağış Eser Kazandırma” kampanyası başlatan STK’lar, ilk etkinliğini Adana’da Portakal Çiçeği Festivali’nde hayata geçirecek.

Haber Merkezi

 

Çukurova merkezli uluslararası bir “Çağdaş Sanatlar Müzesi” kurulması için bölgesel işbirliği atağı geldi. Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi ve Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı, bir araya gelerek müze koleksiyonuna “Bağış Eser Kazandırma” kampanyası başlattı. Kampanyanın ilki, Adana'da 10. Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında oluşturulan iki ayrı atölyede  25 – 26 – 27 mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında; Mersin, Tarsus, Adana, Kahramanmaraş, Hatay/Antakya, İstanbul ve Ankara'dan 25 sanatçı, 7 ayrı grupta bir araya gelecek. Adana Atatürk Parkında kurulu karnaval çadırı ile yine Adana'da Gündoğdu Vakfı Koleji ile okulun Sanat Galerisi'nde 200X250 santim büyüklüğünde 7 ayrı koleksiyon eseri 25 – 26 – 27 Mart 2022 tarihlerinde -üç gün boyunca- sembolik olarak hep birlikte üretilecek.

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı yetkilileri sanatçıların grup çalışması ile yarattıkları bu eserleri 27 Mart Pazar günü saat 17.00 de Gündoğdu Vakfı sanat galerisinde düzenlenecek bir ‘Eser Kabul Sözleşmesi’ töreniyle bütün Çukurova ve Akdeniz kültürleri adına teslim alacaklar.

Portakal Çiçeği Karnavalı yetkililerinin yanı sıra, Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı ile Adana Gündoğdu Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre hem sanatçıların bu mekanlarda yürüttükleri çalışmalar, hem de bu “eser kabul sözleşmesi” töreni bütün Çukurova Bölgesi halkı ve sanat kültür çevrelerine açık olacak.


ESERLER FABRİKADA TOPLANACAK

Ulusal ve uluslararası alandan sözü alınan yaklaşık 200-300 bağış sanat eseri, Tarsus'ta Berdan Cıvata fabrikası mekanında hazırlanan koleksiyon deposunda bir araya getirilecek.

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı ve Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi tarafından yapılan açıklamaya göre, Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi, Tarsus'ta Çukurova Bölgesi başta olmak üzere Türkiye ve yurt dışından geniş bir yelpazede yer alan 2 binin üzerinde öncü ismin bir araya gelerek oluşturdu.

İnisiyatif, 153 Kurucular Kurulu üyesi tarafından kurulan Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı gerek bizzat sanatçılardan gerekse koleksiyon sahiplerinden bölge adına şimdiden yaklaşık 300 bağış sanat eseri sözü aldı ve bu eserlerin toplanmasına başladı.

Hasan Şemsi'nin yapmış olduğu açıklamaya göre; Cumhuriyetinn 100. yılına denk düşen 2023 yılında bölgede aynı zamanda Çukurova Bienali başlıklı bir sanat / kültür bienali yapılması da planlanmış durumda.

Bu bağlamda hem müze koleksiyonu hem de bölgesel olarak çağdaş sanat başta olmak üzere Tarsus'ta ulusal ve uluslar arası bir “Konuk Sanatçı Atölyesi” kurulup bir yıl boyunca düzenli olarak açık tutulacak.

İlgili sanat kültür çevreleri, duyarlı kamuoyu, iş insanları ve siyasi çevreler, başta uluslararası bir müze olmak üzere bölgede başlatılan bu sanat kültür girişimlerini umut verici bir işaret fişeği olarak değerlendirip bütün Yakın Doğu ve diğer Akdeniz Kültür vahalarında her anlamda yepyeni bir turistik, ekonomik, kültürel gelişmeye yol açacağı düşüncesinde birleşiyorlar.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA