“ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS OLDUĞU ORTADA” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS OLDUĞU ORTADA”


 

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu koltuk değneğine mahkum olan Derya Demir’in (27) adalet arayışı sürerken, Demir’in yaraları ile ilgili Şehir Hastanesi’nden beklenen raporların gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Demir’in Avukatı Avukat Serap Angay Ülgül raporları beklemeye gerek olmadığını öldürmeye teşebbüs olduğunun apaçık ortada olduğunu söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu koltuk değneğine mahkum olan (27) Derya Demir’in adalet arayışı sürüyor. Olay, 2020 yılı 29 Aralık tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Camiişerif Mahallesi'nde meydana gelmişti. 2 çocuk annesi Derya Demir, sabah saatlerinde çalıştığı lojistik firmasına gitmek için evden çıktığı sırada boşanma davası açtığı ve ayrı yaşadığı Şerif Aksoy'un sokak ortasında silahlı saldırısına uğramış, sağ ve sol bacağına kurşun isabet eden Demir, Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. 3 gün yoğun bakımda kalan Demir, tedavisinin ardından taburcu oldu. Ancak Aksoy saldırı sonrası 5 kez ameliyat olmasına rağmen koltuk değneklerinden kurtulamadı.

Olaydan sonra polis tarafından Adana'da gözaltına alınan Şerif Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

27 YILLA YARGILANIYOR

‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Şeref Aksoy’un duruşması dün görüldü.

Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya çocuklarını hastaneye götürmek zorunda kalan Derya Demir katılmadı. Duruşmaya SEGBİS ile katılması beklenen sanık Şerif Aksoy da teknik arıza nedeniyle katılamadı.

Duruşmada Derya Demir’i savunmak üzere Avukatlar Serap Angay Ülgül, Sevcan Kutbay, Rüya Durudilek ile Mersin Barasu Kadın Hakları Merkezi’nden Avukat Funda Üvek hazır bulunurken sanık avukatı  olarak ise Özgür Akdağ yer aldı.

Dosya incelemesinde Aksoy’un vücudundaki yaraların durumu ile ilgili Şehir Hastanesi’nden istenen raporların gelmediği belirtilerek duruşmaya devam edildi.

 

“ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS OLDUĞU APAÇIK ORTADA”

Cumhuriyet Savcısı sanığını tutukluluk halinin devamını istedi. Demir’in Avukatı Serap Angay Üngül, Şehir Hastanesi’nden gelecek raporu beklemeye gerek olmadığını belirterek öldürmeye teşebbüs olduğunun apaçık ortada olduğunu söyledi. Cumhuriyet Savcısının tutukluluğun devamı yönündeki görüşüne katıldıklarını belirten Üngül, sanığın tutukluluğun devamı istedi.

Sanık Avukatı Özgür Akdağ ise “Müvekkilim 15 aydır tutuklu. Müşterek çocuklar var. Sanık tutuklu olduğu için çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Tutuklama bir tedbirdir. Tedbir hasıl olmuştur. Suç vasfının değişme ihtimali çok yüksektir. Yargıtay içtihatlar da dikkate alındığında eylemin vasfının değişme ihtimali çok yüksektir. Öldürme amacı yoktur. Müvekkilimin adli kontrol kararı ile tahliyesini istiyorum” dedi.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacak olması nedeniyle sanığın tutuklu yargılanmasının devamına karar vererek hastaneden gelecek raporların beklenmesi için duruşmayı  12 Mayıs 2022 günü saat 08.50’ye erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA