ÇUKUROVA ORTAK GELECEK ARAYIŞINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA ORTAK GELECEK ARAYIŞINDA


 

Çukurova SİFED tarafından düzenlenen “Çukurova İçin Ortak Gelecek” panelinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ortak çalışmaya hazır olduklarını açıkladılar.

Haber Merkezi

 

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED), “Çukurova İçin Ortak Gelecek” adıyla Mersin Divan Otel’de panel düzenledi. Toplantı serisinin ilk konukları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen panelde iki Başkan, Adana ile Mersin’in bölgesel kalkınma vizyonunu konuştu. Panele; Çukurova’dan iş dünyasından çok sayıda iş insanı ve kurum temsilcisi katıldı.

 

“ADANA İLE MERSİN’İN ORTAK FAYDASINI DÜŞÜNEN BİR YÖNETİM MODELİYİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Adana ve Mersin’i tanıtan filmler gösterildi. Düzenlenen etkinliğin son derece önemli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana ve Mersin’in gerilere düşen kentler olmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Elbette bunun terse dönmesiyle ilgili Belediye Başkanları olarak ciddi gayretler gösteriyoruz. Yani Vahap Bey de ben de yatırımın, girişimcinin önünü açmak, onun işini kolaylaştırmakla ilgili, belediyelerin sınırlı da olsa yapabileceği her şeyi yapmakla ilgili çok ciddi samimi duyurularda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Adana ile Mersin arasında bir rekabet olmadığını da sözlerine ekleyen Karalar, “Yani benim Vahap Bey ile ya da Vahap Bey’in benle bir rekabeti yok, olamaz da. Biz ancak ve ancak Adana ile Mersin’in ortak faydasını düşünen, birbirini engelleyen değil birbirini destekleyen bir yönetim modeliyiz. Bunu kanıtladık” dedi.

 

“ADANA-MERSİN ÇOK ÇELİŞKİ İÇEREN İKİ KENT”

Gayri Safi Yurtiçi Hasılada da Türkiye ortalamasının gerisinde olduklarını dile getiren Başkan Seçer de, “Türkiye ortalaması 9 bin dolarsa, Mersin 7 bin 500 dolardır, Adana’nın da 6 bin 500 dolar civarında. Şimdi böyle bir tablo var. Buradan yola çıkarak bazı şeyleri konuşmamız lazım. Bir konu daha var ki ben bunu da son derece önemli buluyorum. Mersin ve Adana çok çarpıcı bir şekilde sosyolojik ve ekonomik açıdan çok çelişki içeren iki kent” dedi.

 

“ADANA VE MERSİN’İN ORTAK YARARINA YAPILACAK HER ŞEYİN DESTEKÇİSİ OLURUZ”

Yapılan konuşmaların ardından iki Başkan, panelin 2’nci kısmında davetlilerin yazılı olarak yönelttiği soruları cevapladı. Başkan Karalar, “Vahap Bey ile Adana ve Mersin’in ortak yararına yapılacak her şeyin hem arkasında oluruz hem destekçisi oluruz” dedi.

Etkinliğin bu ilk aşamasının önemli bir adım olduğu vurgusunu yineleyen Karalar, “Bundan sonrası bunu devam ettirmek, güzel bir sekretarya kurmak, güzel bir çalışma grubu kurmak. İki kentin özelliklerini masaya yatırıp, ‘neyi Adana’da destekleyeceğiz, neyi Mersin’de destekleyeceğiz?’ Bunu bizim önümüze koyduğunuz zaman biz bu işin destekçisiyiz” diye konuştu.

Başkan Seçer de, “Biz yerel yönetimleriz. Bizim görevimiz, yetkimiz belirli bir çerçeve içerisinde. Biz bu çerçeve içerisinde elbette ki her türlü iş birliğine hazırız. Sadece destek değil. Bu önemli bir durum” dedi.

 

“ÇUKUROVA’NIN ÇAĞDAŞ VE REFAH DÜZEYİ YÜKSEK BİR YAPIYA KAVUŞACAĞINA İNANIYORUZ”

Çukurova SİFED Başkanı Hüseyin Kış da, yapılan toplantının iki kentin güçlerini birleştirme noktasında yapılan milat olmasını dileyerek, “İki komşu olan Adana ve Mersin’in her alanda iş birliğini güçlendirerek Çukurova bölgesini bir çekim merkezi haline getirmeleri mümkündür. Bu vizyonu öne çıkarmak ortak bir sinerjinin yakalanmasına fırsat tanıyacaktır. Kalbi Çukurova için atan, girişimci bir ruhla kalkınmaya öncülük etmek isteyen tüm insanları aynı platformda buluşmaya çağırıyoruz. İş dünyasının temsilcileri olarak bizler de iki Belediye Başkanımız da birlikte bölgemizde işsizliği ve yoksulluğu asgari düzeye indirip tarım, sanayi ve enerjide dünyayla rekabet eden bir yapıya kavuşmak istiyoruz. Bugünkü toplantının iki kentin inanmışlığının bir göstergesi olacağına eminiz. Adana ve Mersin’i her alanda çağdaş bir yapıya kavuşturma uğraşındaki iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir arada olmasından doğacak sinerjinin tüm kurum ve kuruluşlarımıza yansıyacağına inancımız tamdır. Çukurova bölgemizin tüm katmanlarıyla ve belediye başkanlarımızın gayretleri ile çağdaş ve refah düzeyi yüksek bir yapıya kavuşarak geleceğe güvenle bakabileceğine inanıyoruz” dedi.

 

“BİZ KADERİ BERABER YAZILMIŞ VE BİRLİKTE BÜYÜYECEK OLAN BİR BÖLGEYİZ”

Çukurova SİFED bir önceki dönem başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez ise toplantının bir milat olduğunu ifade ederek, Adana ile Mersin’in birbirleriyle rekabet edemeyecek iki il olduğunu söyledi. Adana ve Mersin’in birbirlerini tamamlayıcı iki il olduğunu vurgulayan Sönmez, “Gerçekten biz kaderi beraber yazılmış ve birlikte büyüyecek olan bir bölgeyiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA