“TAŞUCU SAHİLİ HALKA KAPATILMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TAŞUCU SAHİLİ HALKA KAPATILMASIN”


 

Taşucu sahiline duvar örme girişimi sınırı aştığı için belediyenin mühür vurması ile durdurulan Cey Holding saha içerisinde hummalı bir çalışmaya imza atarken, yöre halkı da boş durmayarak, “Taşucu sahili halka kapatılmasın” başlığıyla imza kampanası başlattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesinde özelleştirme ile liman ve geri sahasını alan Cey Holding sahile duvar örme girişimi belediye tarafından mühürlenerek durdurulurken halkın tepkisi de artarak büyüyor. Taşucu halkı son olarak www.change.org üzerinden, “Taşucu sahili halka kapatılmasın” başlığıyla imza kampanyası başlattı.

Halka açık Taşucu sahiline yapılan duvarı yıkmak için kampanyaya destek çağrısı yapan yöre sakinleri, bu etkinlik ile Cey Holding’e sesini duyurmayı amaçlıyor.

“Sahiller halkındır, sahillerimizi elimizden almayın!” başlığıyla başlatılan kampanyayı iki günde 2 bin 500’ü aşkın kişi imzaladı.

 

“PROJE OLMADAN İNŞAAT MI YAPILIYOR”

Öte yandan liman çevresine sahili kapatacak şekilde örülmek istenen çevre duvarı belediyenin sınırın aşıldığı gerekçesiyle mühürlenmesine rağmen sahadaki çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği görüldü.

Ancak konuyla ilgili geçen hafta görüştüğümüz Silifke Belediyesi Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç’in, “Dolgu planlarını getirecekler buna göre bakacağız. Bakanlıktan gelecek projeye göre konu değerlendirilecek” açıklaması, “Plan proje olmadan inşaat mı yapılıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Yöre sakinleri mühre rağmen saha içerisinde hummalı çalışma yapılmasına anlam veremediklerini söylerken şirket ve yetkililerin sessizliği devam ediyor.

Mersin Valiliği başta olmak üzere ilgili makamlardan konuyla ilgili açıklama bekleyen Taşucu Mahallesi sakinleri, mücadele kararlı olduklarını bir kez daha belirterek, imza kampanyasına destek çağrısı yaptılar.

 

MİMARLAR ODASI DEVREDE

Öte yandan Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu’nun da konuyu takibe aldığı öğrenildi. Özellikle Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nin yakın takibindeki Taşucu Mahallesi’ndeki liman içerisinde devam eden çalışmalarla ilgili oda yönetiminin harekete geçtiği öğrenildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA