MERSİN’DE KADINLAR, EŞİTLİK İÇİN DANS ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KADINLAR, EŞİTLİK İÇİN DANS ETTİ


 

Mersin’de Günebakan Kadın Derneği tarafından, tüm mekanlarda eşit haklarla var olma kararlılığını anlatmak, kadınları cesaretlendirmek, o alanların asıl sahiplerini göstermek için “Günebakan Kadın Festivali”nin 3.cüsü “Hadi gelin dans edelim” sloganıyla düzenlendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Günebakan Kadın Derneği tarafından, “Sokakta dans var, eşitlik için dans et” sloganıyla Kadın Festivali bu yıl 3’üncü defa düzenlendi.

Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, basın açıklaması, zumba, Latin ve modern dans gösterisi, müzik dinletisi, kickbox ile halk oyulanları sahnelendi. Genç yaşlı çocuk çok farklı gruptan kadın etkinliğe yoğun katılım gösterdi.

 

“ZİHNİYETİ DÖNÜŞTÜRMEKTE KARARLIYIZ”

Etkinlik açılışında bir konuşma yapan Günebakan Kadın Derneği Başkanı Yüksel Güzin Gözen, dernek olarak 2008 yılından beri kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadele ettiklerini anımsattı.

Kadınlarla eğitim atölyeleri, yerelde cinsiyet eşitliği izleme ve kadına yönelik şiddetle ilgili davalara müdahil olma faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Gözen, “Günebakan Kadın Festivalini, cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek ve farkındalığın artmasına katkıda bulunmak için düzenlemekteyiz. Bu yıl da üçüncü kez eşitlik ve özgürlük için dans ediyoruz. Kadını ikincilleştiren, bedensel ve cinsel haklarına el koyarak kamusal alandan dışlayan patriyarkal sisteme itiraz ediyoruz. Bedenimize norm koyan, küfür nesnesi yaparak bedenimizi ve cinselliğimizi değersizleştiren, doğurganlığımıza dil uzatan zihniyeti dönüştürmekte kararlıyız.

 

“TÜM MEKANLARDA VE ZAMANLARDA EŞİT HAKLARLA VAR OLMAKTA KARARLIYIZ”

Bu zihniyet;  şiddet, taciz, tecavüz, işsizlik, yoksulluk, göç, savaşlar ve ekolojik krizler üreterek kadınları ve çocukları mağdur ederken, erkekleri de insan olma yolundan alıkoyuyor. Oysa biz başka bir hayat mümkün diyoruz.

İnsanı evrene ve kendine yabancılaştıran bu sistemi dönüştürebileceğimizi biliyoruz.

Yaratıcılık, doğadaki ritmi sezmekle başlar. Bu ritimle uyumlanmanın doğayı ve insanı zenginleştireceğine, ritimlerimizi buluşturduğumuzda yaşamı dönüştüreceğimize inanıyoruz.

Bu kabulle ritimlerimizi keşfetmek. bedensel haklarımıza sahip çıkmak,  kapatılmaya çalışıldığımız dar alanlardan özgürleşmek için dans ediyoruz.

Şarkılar söyleyerek, dans ederek sokaklarda, meydanlarda korkusuzca var olmak istiyoruz.

Tüm mekanlarda ve zamanlarda eşit haklarla var olma kararlılığımızı göstermek; kendimizi ve tüm kadınları cesaretlendirmek, alanlarımızı genişletmek için; ‘sokakta dans var eşitlik için dans et’ sloganı eşliğinde buluştuk” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA