İL OLMAK İSTİYORUZ! HAVALİMANI İSTİYORUZ! OTOBAN İSTİYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İL OLMAK İSTİYORUZ! HAVALİMANI İSTİYORUZ! OTOBAN İSTİYORUZ!


 

1933’te ilken Mersin’in ilçesi haline gelen Silifke, tekrar il olmak için atağa geçti! Nüfusu 130 bine dayanan Silifke’nin, 89 yıl sonra il olmak için tek vücut olduğunu söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, ilçenin artık kabına sığmadığını söyledi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Taşucu Limanı’nın özelleştirilmesi ile birlikte gelen yeni yatırım ve büyümenin ilçeye talebi adeta patlattığını vurgulayan Başkan Kaynar, “İl olmak istiyoruz! Havalimanı istiyoruz! Otoban istiyoruz!” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Tarihi geçmişi ile 1933’e kadar Mersin’in önceki il merkezi olan ancak 89 yıl önce ilçe kent merkezinde ki gelişim ile ilçe statüsüne düşürülen Silifke’den ayrılık hamlesi geldi. Bir televizyon programına açıklamalar yapan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar, 1933’te ilken Mersin’in ilçesi haline gelen Silifke’nin, tekrar il olmak için tek vücut olduğunu açıkladı.

Nüfusu 130 bine dayanan Silifke’nin, 89 yıl sonra il olmak için tek vücut olduğunu aktaran  Başkan Kaynar, bu atağın arkasındaki nedeni ilçedeki gelişim olarak gösterdi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Taşucu Limanı’nın özelleştirilmesi ile birlikte gelen yeni yatırım ve büyümenin ilçeye talebi adeta patlattığını söyleyen Başkan Kaynar, ilçenin artık kabına sığmadığını belirtti.

 

“OSB’YE GİRİŞİMCİLERDEN BÜYÜK TALEP VAR”

Silifke Organize Sanayi Bölgesi’ne büyük ilgi olduğunu kaydeden Nurettin Kaynar, “Mermerciler ile başlayan sanayi yatırımları giderek gelişiyor. OSB’yi 2007’de Valilik, Silifke Belediyesi, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile olarak birlikte kurduk.

Bin dönümlük bir arazide şuan 55 firmamızın bacası tütmekte. OSB şuan bin 500 kişilik bir istihdama sahip. Ancak bu alan bize yetmiyor çünkü şuan inanılmaz bir talep alıyoruz. Hemen bir genişleme alanı çalışması içerisine girdik. OSB’nin yanındaki bin dönümlük bir araziyi genişleme alanı yapmak için harekete geçtik ve Mersin Valimiz de bu konuda çok destek oldu. Gerekli başvurularımızı yaptık, inşallah kısa zamanda konu çözülecek. Girişimcilerimizden çok büyük talep var” dedi.

 

“NÜKLEER VE LİMAN BÜYÜK HAREKETLİLİK GETİRDİ”

Ayrıca ilçede Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Taşucu Seka Limanı’nın özelleşmesinin getirdiği bir hareketlilik olduğunu da dile getiren Nurettin Kaynar, “Taşucu’nu alan Ceynak buraya bir serbest bölge kurmak ve liman mendireğini uzatarak liman alanını büyütmek istiyor. Serbest bölge nedeniyle 300-400 üretici firmanın talebinin olmasını bekliyoruz. Bundan dolayı da organize Sanayi Bölgesi’nin de etkinliği artıyor. Yani Silifke kabına sığmıyor artık.

Ancak bu gelişim ile birlikte ulaşım sorunlarımız öne çıkıyor. Taşucu – Çeşmeli otobanının ivedilikle yapılması gerekiyor. İlgili bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerde bir aya kadar kazmanın vurulacağı söylendi ki bu sevindirici bir gelişme. Ancak bunun yanında Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanın da bir an önce hayata geçmesi lazım. Hatta bölgesel bizim bölgesel bir havalimanı talebimiz var. Artık Silifke kabuğuna sığmıyor” diye konuştu.

 

“İL OLMA HAKKIMIZI GERİ İSTİYORUZ”

Başkan Nurettn Kaynar, tüm bu gelişmeler ışığında Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgenin ihtiyaçları ve yapılması gerekenler ile ilgili swot analizi hazırlamak için harekete geçtiklerini ve çalıştay düzenlediklerini anımsattı.

Çalıştaydan çıkan sonucun Silifke’nin il olma isteği olduğunu söyleyen Kynar, “1933 yılında ilden ilçeliğe düşürülmüş bir hakkımız var. İl olmak istiyoruz. Tüm kurum kuruluşlar olarak tek vücut olduk. Artık Silifke 1933’teki alınan hakkını geri istiyor. Zaten o dönemde ne kadar ilçeye dönüştürülmüş il varsa bunun yüzde 90’ı il olmuş durumda. Bir tek biz kalmışız ki biz de bu hakkımızı geri istiyoruz.

 

“2-3 YILA KADAR NÜFUS İKİ KAT ARTACAK”

Silifke’deki gelişim özellikle de Akkuyu Nükleer Güç Santrali nedeniyle konut ihtiyacı büyük ölçüde arttı. İnanılmaz bir büyüme içerisindeyiz. Biz de bu büyümede üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Bölgede inanılmaz bir konut ihtiyacı doğdu. Özellikle Taşucu’nda hızlı bir inşaatlaşma var. Santral çalışanları Akkuyu’da 5 bin konutluk bir yaşam alanı yapıyorlar, bu bittiği takdirde bir nebze yükümüzü alacak ama arkasından Serbest Bölge ve liman devreye gireceği için talepler yine durmayacak. Tahminimce 2-3 yıla kadar iki katı nüfusa ulaşacağız.

 

“TEK VÜCUT OLDUK”

Öte yandan yaz ayları geliyor, turizm sezonunun başlaması ile ihtiyaçlara artacak. Ama bölgemizin en büyük sıkıntısı ulaşım. Otobanımızın Silifke’ye bağlanması ve hızlı bir şekilde havaalanına ihtiyacımız var. Konuyla ilgili bakanlığa başvurumuzu yaptık onlarda bize ‘Çukurova Havalimanı bitmeden böyle bir projeye başlayamayız, ama burası bittikten sonra düşünülebilir, yapılabilir’ dediler. Aslında yerimiz bile hazır. Bu konuyla ilgili talebimiz net. Ulaşım sorununu çözdüğümüz takdirde her metrekaresi buram buram tarih kokan, harika denizi, kumu, güneşi bulunan Silifke, turizm alanında büyük bir ivme kazanabilir. Silifke’de tarım, sanayi ve turizmi birlikte götürüyoruz. Silifke kabuğuna sığmıyor. Biz de il olmak istiyoruz. Bu yolda tüm insanımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve siyasilerimizle tek vücuduz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA