HALKIN EYLEMİNE BAŞKANLAR İLGİSİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALKIN EYLEMİNE BAŞKANLAR İLGİSİZ!


 

Silifke’de Taşucu halkı sahilini kapatmak isteyen Cey Holding’e karşı direnirken, bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar’ın konuya ilgisizliği dikkat çekti.

Haber Merkezi

 

Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nde özelleştirilen limanın ihalesini alan Cey Holding’in sahili duvarla örme girişimi belediye tarafından mühürlenirken, halk da eylemler ile duruma tepki gösteriyor. Silifke için hareketli günler yaşanırken bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve yönetiminin konuya ilgisiz kalması dikkat çekti.

Kaynar ve yönetimi Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Çeşmeli-Taşucu otoban yatırımı, tersane ve liman yatırımları ile coğrafi işaret tescil belgesi üzerinde duruldu.

Ziyarette konuşan Seçer, Silifke’nin tarihi ve kültürel mirasının çok eski olduğunu belirterek, yapacakları çalışmalar  hakkında bilgi verdi. Ayrıca Silifke’de liman yatırımı ihtimalinin bulunduğunu kaydeden Seçer, bu yatırımın şu ana kadar gerçekleşmediğini, ancak olabileceğini vurguladı. Seçer, “Daha çok Orta Anadolu’ya bağlantı yolunun Silifke güzergahı üzerinde olması limanın gerçekleşmesi durumunda o bölgelere hareketliliği de ticareti de artırır. Diğer taraftan Deniz Ticaret Odamızın içinde bulunduğu bir oluşum da orada bir tersane çalışması yapıyor. Geçtiğimiz hafta beni ziyaret ettiler, orada bir çalışmaları olduğunu belirttiler; benden bazı konularda belediye olarak yardım talep ettiler. Tabii ki seve seve yardım ederiz. Biz de Mersinimize, Silifkemize, tüm ilçelerimize yatırım olsun istiyoruz” diye konuştu.

Silifke’nin son derece önemli ve verimli bir bölge olduğunu kaydeden Seçer, “Limanın gerçekleşmesi durumunda çok farklı ekonomik gelişmeler yaşayabiliriz, muazzam gelişmeler yaşayabiliriz. Umut ediyorum, kısa sürede hem tersane yatırımı hem liman yatırımı gerçekleşir. Bu arada Çeşmeli’ye kadar devam eden ve orada kesintiye uğrayan otoban yatırımının da Taşucu’na kadar gitmesi o bölgenin ulaşımı açısından da kolaylık sağlayacak. Hep beraber, belediye olarak imkanlarımız ve yetkililerimiz ölçüsünde elimizden geleni değil, gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.

Ancak ziyarette günlerdir CHP’lilerin de büyük destek verdiği eylemlerin gündem olmaması dikkat çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA