ALTIN SÜSLEMELİ SERGİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALTIN SÜSLEMELİ SERGİ


 

Dr. Harun Özmen’in ’Tablolaşmış Şiirler’i ve Ali Ersen Özyurt’un ’Elhamra Sarayı Fotoğrafları’ndan oluşan ve süslemesinde 22 ayar altınında kullanıldığı "Aşkın İzinde Şiirden Fotoğrafa" adlı sergi İçel Sanat Kulübünde açıldı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Şehir Hastanesi doktorlarından Harun Özmen’in 'Tablolaşmış Şiirleri ile Mersin Üniversitesi  İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi,  ve heykel traş ve tezhip sanatçısı Ali Ersen Özyurt'un 'Elhamra Sarayı Fotoğrafları'ndan oluşan "Aşkın İzinde Şiirden Fotoğrafa" adlı sergi İçel Sanat Kulübünde açıldı. 1 hafta süre ile açık kalacak sergide 45 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

“SÜSLEMEDE 22 ALTIN AYAR KULLANILDI”

Gazetemize sergi ile ilgili bilgi veren Özyurt, doktor Harun Özmen’in şiirlerini latinize harflerle yazdıktan sonra geleneksel usullerle süslediklerini ifade ederek “O geleneksel üslup, Türk tezhip sanatı adını verdiğimiz bir süsleme sanatı. O sanatın özelliklerine göre, Harun Bey’in şiirleri süslendi. Süslenirken etrafından dokulu kağıt diye tabir ettiğimiz el yapımı kağıtlar kullanıldı. 22 ayar altın yine süslemede kullanıldı” dedi.

Bunlara ilaveten Elhamra sarayının fotoğrafları ile bu şiirleri birleştirdiklerini anlatan Özyurt,  “Şiirlerin konusu aşk idi. Elhamra Sarayı da hem tanrı aşkının hemde taşa bu kadar özveri ile işlenebilmiş bir sanat aşkının ete kemiğe büründüğü bir yer olduğu için mimaride aşk nasıl yansıyor,  şiirde aşk nasıl kendine yer buluyor onu anlatmak istedik. Serginin komposizyonu bu minvalde geçti. Benim 30 Harun Bey’in 15 tablosu var. 45 civarında bir eser var. 1 hafta süre ile açık kalacak” şeklinde konuştu.

Sergide Özmen’in şiirlerinden hangisi aşk ile ilgili ise onları seçtiklerini anlaten Özyurt, “Seçtikten sonra bunları hangi renk yakışır diye karar verdik. O doğrultuda eğer içinde doğa aşkı yer alıyorsa yeşil renklerle, ilahi aşkı temsil eden şiirler varsa ona uygun renklerle ve altın ile süslemeye çalıştık” diye konuştu.

 

“ELHAMRA SARAYINDAKİ FOTOĞRAFLARLA TABLOLARIMIZI BİR ARAYA GETİRDİK”

Dr. Harun Özmen ise 8 yıl önce yolları kesişen Özyurt ile yine bir sergi açtıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Kendisi tezhip, ebru, geleneksel Türk ve İslam sanatları ustası. Aynı zamanda heykeltıraş. Benim şiirimden alıntıları Ali Bey tazhip ve hat ile çok güzel tablolar haline getirmişti. Pandemiden sonra bir çıkış olsun diye Ali Bey’in Endülüs ziyaretinde Elhamra sarayındaki fotoğraflarını bizim tablolalarımızda bir araya getirerek kombinasyon yapıp bir sergi yapabiliriz diye düşündük ve bir karma sergide bir aradayız. Hepimizin ortak endişesi insanları sevmeyi, tahammül etmeyi, birbirini hoş görmeyi ve bize bahşedilen güzellikleri görmelerini sağlamalıyız diyoruz. İyiliğin yolu sevgiden geçiyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA