TAŞUCU SAHİLİNİ İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAŞUCU SAHİLİNİ İSTİYOR


 

Silifke ilçesi Taşucu Limanı ve Seka arazisi olarak bilinen geri sahanın ihalesini alan Cey Holding’in sahilde yaptığı düzenlemeye tepkiler sürüyor. Taşucu sakinlerinin Silifke Kaymakamı Abullah Aslaner’i ziyeretinin ardından CHP Milletvekili Cengiz Gökçel’de sahilde basın açıklaması yaparak söz konusu alanın peşkeş çekilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Hediye Eroğlu

Vatandaşları ve çevrecilerin tepkisi üzerine Cey Holding devraldığı Taşucu limanı ve Seka arazisindeki çalışması firmanın sınırlarını aşarak inşaat yapma girişimini nedeniyle Silifke Belediye ekipleri tarafından mühürlenmişti. Yapılan çalışmalara vatandaşların, çevrecilerin, siyasilerin yöre sakinlerinin tepkisi sürüyor. Bu kapsamda bir grup vatandaş  Taşucu - Silifke halkı adına Kaymakam Abdullah Aslaner’i ziyaret etti. Vatandaşlar, Kaymakam Aslaner ile görüşerek Taşucu sahilinin halka kapatılmasını istedi. Vatandaşlar Kaymakam Aslaner’e taleplerini içeren bir dilekçe sunarak sahillerine dokunulmamasını talep etti.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de  Taşucu Seka sahilinin beton duvarlarla kapatılmasına ile ilgili alanda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Taşuçu’nun dünyanın ender turizm bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Gökçel, “Akdeniz’in en güzel yerlerinden Silifke İlçemizin güneyinde yer alan bir belde. Buradaki vatandaşlarımız özellikle çevresine duyarlı, yaşadığı yerde insanca yaşamayı düşünen hak eden bir topluluk var” dedi.

 

“SEKA ARAZİSİNİN SATILMASI TAŞUCULULARA BİR HAKARETTİ”

Taşucu’nda geçmişte herkesin Seka diye bildiği bir kağıt fabrikası bulunduğunu ifade eden Gökçel, “Bu kağıt fabrikası geçmiş dönemlerde bir nedenle kapatıldı. Özelleştirme adı altında burayı birilerine vermeye çalıştılar. Kağıt fabrikasının o zamanki bütün müştemilatı hurda şeklinde satıldı. Zaten bu hukuksuz bir işlem idi. Aslında Taşucu’na ve ülkemize yapılan bir hakaretti” şeklinde konuştu.

Şu anda ise SEKA’nın arazisi ve limanının çok kıymetli olduğunu vurgulayan Gökçel, “Liman gerçekten çok önemli. Esas önemli olan ise buradaki insanların ve buraya gelen turistlerin hedefledikleri ortamı bulması. Dolayısıyla insanca yaşamak için insanların günlük hayatında kullandığı en güzel kumsal en güzel sahil en güzel yürüyüş bandını hukuksuz bir şekilde Seka limamını alan firmaya peşkeş çekmek kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.

Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü buranın özelleştirilmesi ile alakalı özelleştirme idaresine bir proje sunduğunu anlatan Gökçel, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buranın ihale edilmeden önce bu hali ile ihale edilmesi için olur veriyor. Ama ortada o projenin onaylanmış bir raporu yok. Kurumlardan görüş alınmamış. ÇED raporu alınmamış. O şekilde ihale edilmiş. Aslında hukuksuzluk başında başlamış” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA