ŞEHİR TİYATROSU TANITIM GÜNLERİ SONA ERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİR TİYATROSU TANITIM GÜNLERİ SONA ERDİ


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin düzenlediği Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri’nde, Türk Tiyatrosunun duayen isimlerinin katıldığı Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları birbirinden güzel birçok oyunu sahneye taşıdı.

Tanıtım günleri kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde ‘Buzlar Çözülmeden’, Nevit Kodallı Sahnesi’nde ‘Vahşet Tanrısı’, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Matruşka’, Kongre Merkezi’nde ‘Gökkuşağının Altında’, Nevit Kodallı Oda Tiyatrosu’nda ‘Ölümü Ardından Gezdirenler’, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Kozalar’, Kongre Merkezi’nde ‘Aslolan Hayattır’ oyunları sanatseverlerle buluşturuldu. Tanıtım günlerinin son gününde ise Nevit Kodallı Sahnesi’nde ‘Sırça Biblolar Okuma Tiyatrosu’ sergilendi.

Tanıtım günlerinde yazar, eleştirmen, yönetmen, oyuncu, jüri ve komite başkanları, Mersinli seyirciler ile bir araya geldi. Kentteki birçok sahnede sergilenen oyunlarla dolu dolu 6 gün yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri kapsamında Türk Tiyatrosunun duayen isimlerini Mersin’de ağırladıklarını anlatarak, “Dolu dolu geçen sanat günleri yaşadık. Gelen duayen isimler de aynı bizler gibi hissettiler. Verilen emek, onca çaba, o büyük özveri ve sanata, yaptığımız işe duyduğumuz o büyük aşkı en iyi şekilde seyirciye, eleştirmenlerimize yansıttığımızı düşünüyorum ve doğal olarak da büyük bir gurur duyuyorum” dedi.

 

"BİRÇOK OYUNUMUZ GERÇEKTEN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI"

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Türk tiyatrosunun akademik çalışmalarında bulunmuş kıymetli isimleri konuk ettiklerini ifade ederek, “Kendilerine bütün oyunlarımızı izletme imkânı bulduk, Mersinimizi gezdirdik. Hepsi şehrimize hayran oldu. Türkiye’de Türk tiyatrosu kurulduğundan beri bu kadar kişiyi, bu kadar süreyle bir araya getiren başka bir kurum ben hatırlamıyorum. İlk defa Mersin'de böyle bir şey gerçekleşiyor. Aynı zamanda bu gelen kişilerle bizim tiyatromuzu gördükten sonra diğer Şehir Tiyatrolarının da neden bu seviyede olmadığı konusunda bazı sohbetlerde bulunduk. Herkes çok mutlu ayrıldı. Okuma tiyatrolarımız oldu. Birçok oyunumuz gerçekten büyük beğeni topladı” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA