NÜKLEERDE YARGI SAVAŞI DAYANIŞMA İLE VERİLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEERDE YARGI SAVAŞI DAYANIŞMA İLE VERİLİYOR


 

Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne karşı yürütülen yargı savaşını gönüllü hukukçular desteğiyle sürdüren nükleer karşıtları, davaların getirdiği maddi yükleri dayanışma ile karşılayarak mücadeleden vazgeçmiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen yıl Fukuşima nükleer felaketinin 10. yıldönümünde, Akkuyu Nükleer Santrali’ni protesto etmek için açıklama yapmak isteyen Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi 17 kişi hakkında toplantı gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten dava açıldı. Mahkeme heyeti "eylemin anayasal hak kapsamında" olduğunu ifade ederek beraat kararı verdi.

NKP bileşenlerinin beraatı ile avukatlar dosya ücretlerinin ödenmesi için davayı istinaf mahkemesine taşıdılar. Avukatlık ücretinin karşı taraftan talep edilmesi için Adana Bölge Mahkemesi 2. Ceza Dairesine taşınan dava ile nükleer karşıtları yargı mücadelesini bu defa kendi lehlerine kullanma adımı atmış oldular.

 

“HUKUKSAL MÜCADELE SÜRECEK”

Mersin NKP Dönem Sözcüsü Uğur Tulay, yargı savaşını gönüllü hukukçular desteğiyle sürdürdüklerini söyleyerek, davaların getirdiği maddi yükleri de dayanışma ile karşılayarak mücadeleden vazgeçmediklerini söyledi. Bu kapsamda son olarak geçen yıl 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde beraat aldıkları dava ile ilgili avukatların ücretlerini karşı taraftan almak için dosyayı istinaf mahkemesine taşıdığını belirten Tulay, hukuksal mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını aktardı.

 

“YARGI SÜRECİ TIKANIYOR”

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin bir çok defa dava konusu edilmeye çalışıldığını ancak yargı süreçlerinin önünün mevzuat düzenlemeleri ile tıkandığını aktaran Tulay, “Halen Mersin Tabip Odası’nın Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yerine itirazı ile ilgili süreç devam ediyor. Dosya son olarak AİHM’e taşındı. Bu kapsamda nükleer karşıtı mücadele hukuksal alanda daha çok gönüllü avukat desteğiyle ilerliyor.

 

DAVA GİDERLERİ DAYANIŞMA İLE KARŞILANIYOR

Mersin’de uzun süren yargı süreçleri ile yıldırılmaya çalışılan nükleer karşıtı hareket, imkansızlıklara rağmen mücadeleden vazgeçmiyor. Yargı süreci beraberinde ortaya çıkan dava giderlerinin karşılanması çoğunlukla gönüllü aktivistlerden oluşan nükleer karşıtı hareket bileşenleri, üyeleri tarafından dayanışma ile karşılanmaya çalışılıyor. Büyük sermayeye sahip nükleer lobi karşısında gönüllülerin bağışları ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Özellikle uzun süren yargı süreçlerini getirdiği maddi yüke rağmen kararlı tutumuzdan vazgeçmiyoruz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA