AKİB’İ SEÇİM GERİLİMİ SARDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKİB’İ SEÇİM GERİLİMİ SARDI!


 

Bünyesinde 8 birliğe bağlı 22 bin üye bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ni (AKİB) seçim heyecanı sardı. İş dünyasında ki değişim dalgasının startı olması beklenen seçimlerin, koltuklarını bırakmak istemeyenler nedeniyle gerilimli geçmesi bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdenizli ihracatçıların çatı örgütü olan ve genel sekreterliği Mersin’de bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ni (AKİB) seçim heyecanı sardı. Bünyesinde 8 birlik bulunan ve Adana, Kayseri, Karaman, Antakya ve İskenderun’da irtibat ofisi olan AKİB 22 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biri olma özelliğine sahip.

Üyelerinden gelen talepler, kanun ve ilgili mevzuat ile kendisine verilmiş olan görev ve sorumluluklar çerçevesinde üyelerinin beklentilerini eksiksiz, doğru ve zamanında; tarafsızlık ve güvenilirlik ilkelerine bağlı kalarak karşılamayı amaçlayan AKİB; en eski ihracatçı birliği olması sıfatıyla, ulusal ve uluslar arası alanda en köklü ve en tecrübeli temsilcilerden biri olarak kabul ediliyor.

Ülke ihracatının artırılması ve geliştirilmesine yönelik dış ticaret politikalarına hizmetleriyle katma değer sağlamak, ülke dış ticaret politikalarının uygulanması konusunda üyelere destek ve kaliteli hizmetler sunmak, dış ticarette yaşanan gelişme ve değişimleri üyelere duyurmak, bilgilendirmek ve bununla ilgili eğitim seminerleri, tanıtım gibi destekler sağlayarak hizmet veren AKİB, üyelerini dünya ihracatında gelişmiş ülkelerin ihracatçıları seviyesine yükseltmek hedefiyle çabalıyor.

 

SEKTÖRÜNDE LİDER

AKİB, geçen yıl 16,32 milyar dolarlık ihracat yapan ve 2022’de Ocak’ta olduğu gibi Şubat ayında da Türkiye genelindeki 14 genel sekreterlik arasında dış satım hacminde en yüksek artışı elde eden birlik olan AKİB bünyesinde 8 birlikte; Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği 3 bin 35, Demir ve Demir Dışı Metaller Birliği 5 bin 189 ve Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Birliği 3 bin 479 üye ile öne çıkan birlikler olarak göze çarpıyor.

 

SEÇİMLER NİSAN’DA

AKİB’de ki 8 birlik yönetimlerini Nisan ayında yapılacak oğlan genel kurullar nedeniyle seçim heyecanı sardı.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birliği’nin seçimleri 2 Nisan 2022 günü saat 14:00’te, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği’nin seçimi 7 Nisan 2022 tarihinde saat 11:00’de, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birliği’nin seçimi 7 Nisan 2022 günü sata 14:00’te, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçı Birliği’nin seçimleri 8 Nisan 2022 günü saat 14:00’te, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği’nin seçimleri 14 Nisan 2022 günü saat 12:00’de, Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçı Birliği’nin seçimleri 15 Nisan 2022 günü saat 11:00’de, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği’nin seçimleri 14 Nisan 2022  günü saat 14:00’te Yenişehir İlçesi Limonluk Mahallesi Vali H. Aksoy Caddesi üzerinde bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) yapılacak.

Akdeniz Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçı Birliği’nin seçimlerinin tarihi birlik tarafından açıklanmazken, 28 Nisan’da yapılmasının beklendiği öğrenildi.

 

SEÇİM GERİLİMİ YÜKSEK!

Ancak uzun yıllardır dönüşümlü olarak aynı isimlerin yönetiminde yer aldığı AKİB birliklerinde hareketli saatler yaşanıyor. İş dünyasında ki değişim dalgasının startı olması, koltuklarını bırakmayan istemeyenler nedeniyle de seçimlerin gerilimli geçmesi bekleniyor. Üyelerin özgür iradesiyle oluşacak yeni yönetimlere karşı adeta koltuk savaşlarının yaşandığı kulislerde öne çıkan bilgiler arasında yer alıyor.

 

GÖZLER KİMYA VE HUBUBAT-BAKLİYATTA

AKİB ihracatını sırtlayan Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçı Birliği ile Akdeniz Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçı Birliği’nin en kıran kırana geçmesi beklenen olağan genel kurullar olabileceği de kamuoyunda çok konuşulan bir iddia.

Kimyevi maddelerde birkaç adayın ismi geçerken, hububat bakliyatta yıllardır birlik yönetimini üstlenen Arbel Grubu ile Memişler grubu arasında büyük bir çekişme olduğu iddia ediliyor. 

 

HANGİ BİRLİĞİN BAŞKANI KİM?

Halen Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin başkanlığını Nejdat Sin, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin başkanlığını Fatih Doğan, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin başkanlığını Gürkan Tekin, Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin başkanlığını Fuat Tosyalı, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin başkanlığını Saadettin Çağan, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin başkanlığını Refik Onur Kılıçer, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin Başkanlığını Huriye Yamanyılmaz ve Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin başkanlığını Hüseyin Arslan yürütüyor.

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA