Mersin’de mimarlar Cumhurbaşkanlığı’nın kararını yargıya taşıyacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de mimarlar Cumhurbaşkanlığı’nın kararını yargıya taşıyacak


 

Mimarlar Odası Mersin Şubesi, kentin çeşitli yerlerindeki bazı alanların orman sınırlarına çıkarılmasına yönelik Ocak ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararının durdurulması ve iptali için yargıya başvuracak.

Hediye Eroğlu  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Ocak ayında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, orman vasfını yitirdiği, tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmadığı veya üzerinde 28 Nisan 2018 tarihinden önce yerleşim yeri bulunduğu gerekçesiyle Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çavak Mahallesi, Mezitli'ye bağlı Bozön Mahallesi, Bozyazı'ya bağlı Tekmen Mahallesi, Çamlıyayla'ya bağlı Çayırekinliği Mahallesi, Mut'a bağlı Narlı Mahallesi ve Akdeniz ilçesine bağlı Evci Mahallesi ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Yenice ve Akçay mahallelerindeki bazı alanlar ormanlık alandan çıkarılmıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Mersin ve Ankara’da bazı alanların orman sınırları dışarısına çıkartılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle yargıya başvururken Mimarlar Odası Mersin Şubesi’ninde dava açacağı bildirildi. 

Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada; Mersin’de bazı yerlerin orman vasfını yitirdiği gerekçesi ile Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman alanından çıkarıldığını hatırlattı. İmara açılacak yerlerin TOKİ’ye verileceğine dair bir takım kararların bulunduğunu ifade eden Şahin, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi mahkemeye başvurdu. TMMOB il koordinasyon kurulu ile bir çalışma yapıyoruz. İl Koordinasyon kurulu ile Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için yargıya başvuracağız. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili de bir açıklama yapacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA