İŞ YERİNDE TACİZ DAVASINDA DELİLLER KARARTILDI İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ YERİNDE TACİZ DAVASINDA DELİLLER KARARTILDI İDDİASI


 

Yenişehir ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde iş yeri sahibi O.A’nın (30), çalışanı H.C’ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu ve zorla alıkoyduğu iddiası ile yargılandığı davada mağdur avukatı bilişim uzmanı olan sanığın güvenlik kamerası görüntüleri ile oynayarak delil kararttığını söyledi.

Hediye Eroğlu 

 

Yenişehir ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde bilişim şirketi sahibi O.A'nın, 13 Aralık 2020'de maket bıçağıyla tehdit ettiği çalışanı H.C'ye cinsel saldırıda bulunduğu ve onu zorla alıkoyduğu iddia edilmişti. Adli kontrol şartıyla salıverilen O.A. hakkında "tehdit", "basit cinsel saldırı" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında görevsizlik kararı veren hakim dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine hükmetmişti.

 

DELİLLER KARARTILDI MI?

Mersin 9. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık O.A. ve müşteki H.C., katılmadı. Mağdur H.C’nin avukatı incelenen güvenlik kamera kayıtlarının üzerinde oynanma olduğunun bilirkişi raporuyla sabit olduğunu belirterek bilişim uzmanı olan sanığın güvenlik kameraları ile oynayıp delil kararttığı ifade ederek sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti.

Sanık avukatı ise O.A’nın mahkemeye görüntüleri kendisi sunduğunu ifade ederek “Üzerinde oynama yapmış olsa neden sunsun tamamen yok ederdi. Delil karartma söz konusu değil” dedi.

Yurt dışına çıkma yasağı bulunan sanığın ruh sağlığıyla ilgili rapor alınması, dosyada adı geçen tanıklar dinlenmesi  için duruşma 14 Haziran saat 09.00'a ertelendi. Sanığın tutuklanma talebini reddeden mahkeme heyeti adli kontrol kararı ile yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA