TOPLU TAŞIMADA ZAM KARMAŞASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOPLU TAŞIMADA ZAM KARMAŞASI


 

Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar sonrası Mersin’de toplu taşıma yapan minibüs kooperatiflerinden bazıları zamlı tarifeye geçmezken bazılarının uygulamaya koyması fiyat karmaşasına neden oluyor. Minibüs sürücüleri farklı ücret nedeniyle vatandaşla karşı karşıya kalmaktan dert yanarken Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Veli Çelik kooperatifler arasındaki fiyat kargaşasının kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Akaryakıt fiyatlarında son günlerde yaşanan artış sonrası Mersin Minibüsçüler Odası da toplu ulaşımda zam kararı aldı. Buna göre daha önce 3.5 TL olan öğrenci taşıma ücreti 4.5 TL’ye, 4.5 TL olan sivil yolcu ücreti ise 6 TL oldu. Minibüsçüler Odası’nın aldığı zam kararı minibüs kooperatiflerine tebliğ edildi. Zamlı ücretler bazı kooperatifler tarafından dün itibariyle uygulanmaya başlanırken bazıları henüz yeni tarifeyi uygulamaya koymadı.  Pozcu, Bahçelievler, Kazanlı, Mezitli, Çevreyolu, Eğriçam gibi minibüs kooperatifleri zamlı tarifeye henüz geçmedi. Karaduvar, Kurdali, Çay-Çilek, Demirtaş, Osmaniye, Çavak, Yeni Mahalle gibi minibüs kooperatifleri ise zamlı tarifeyi dün itibariyle uygulamaya koydu. Kooperatifler arasındaki farklı taşıma vatandaşlar arasında karmaşaya neden olurken minibüs sürücüleri vatandaşlarla karşı karşıya kalmaktan şikayetçi.

 

“FARKLI FİYAT NEDENİYLE VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ”

Talat Güneş isimli minibüs sürücüsü kendi kooperatiflerinin zam yaptığını ancak bazı kooperatiflerin rekabet nedeniyle zam henüz artışa gitmediğini söyledi. Farklı fiyatlar nedeniyle yolcularla karşı karşıya kaldıklarını ve bir karmaşa yaşandığını anlatan Güneş, “Fiyatlar aynı olması lazım. Ya herkes artırmalı ya da hiç kimse artırmamalı idi. Yolcu diğer minibüsteki düşük fiyatı görünce bize tepki gösteriyor. Ağız kavgası yaşıyoruz” dedi.

Ferit Örge isimli bir başka minibüs sürücüsü ise art arda gelen zamlar sonrası artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi. Artan akaryakıt fiyatlarının zammı kaçınılmaz kıldığı için mecburen zam yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Örge, “Bazı kooperatifler zam yaparken rekabetten dolayı bazıları zam yapmadı. Farklı fiyat nedeniyle vatandaş tepki gösteriyor. Zam kararını göstermemize rağmen bazı minibüslerde fiyatlar düşük olduğu için vatandaşla karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

 

“ZAMLI TARİFEYE KISA SÜREDE HERKES GEÇECEK”

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Veli Çelik ise akaryakıt fiyatlarındaki artışlar sonrası zam yapma kararı aldıklarını söyledi. Öğrenci için 4.5 sivil için 6 TL olarak belirlenen fiyatların dün itibari ile uygulanmaya başlandığını anlatan Çelik, “Minibüslerimizin çoğu zamlı tarifeye geçti ancak

Eğriçam, Pozcu, Mezitli, 45 Evler hatlarında bir sorun var zamlı tarife henüz uygulanmadı. Kısa sürüde aradaki sorun çözülecek onlarda zamlı tarifeye geçecek” dedi.

Belediye otobüs ücretlerine zam yapılması kararının da UKOME’de alındığını anlatan Çelik, “Sivil için 4.75 , öğrenci için 2 TL olacağını öğrendik. Abone diye bir sistem getirilmiş ve abone öğrenci için 1 TL olacağı bilgisini aldık. Belediye otobüslerinde de zamlı taşıma yakında başlayacak” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA