HEM KİTAP OKUYOR HEM ÜRETİYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEM KİTAP OKUYOR HEM ÜRETİYORLAR


 

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediyesi tarafından Davultepe’de açılan Okuma Evi çok özel bir üretim mekânı oldu. Müdavimlerinin sadece kitap okumak için değil, üretim ve sosyal buluşma için de kullandığı Okuma Evi, yüksek binalar arasında bir cennet köşesi olarak yoğun ilgi görüyor.

Kütüphanenin yanı sıra kafeterya ve etkinlik bahçesinin bulunduğu Okuma Evine gelen Mersinliler, günlerini aktif bir biçimde geçirmenin mutluluğunu, kitap okuyarak, sohbet ederek, çay ve kahvelerini içerek yaşıyorlar.   

2019’da hizmete giren Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ile birlikte hizmet veren Okuma Evine gelenler bahçede bulunan zeytin ve hurma ağaçlarına bakım yapıyor, sebze meyve yetiştiriyorlar. 

Okuma Evi müdavimlerinden emekli öğretmen Abdulbaki Dağlı, öğrencilere, öğretmenlere aynı zamanda tüm halka açık olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “Eğitim ve sosyalleşme bakımından son derece güzel bir yer. Bahçesinde üretimler yapıyoruz. Yemyeşil bir ortamda üretime katkı sunuyoruz. İnsanlar çayını kahvesini içerken sosyalleşiyorlar. Arkadaşlarımızla oturuyoruz. Emekli, işçi, farklı meslekten kişiler gelerek sohbetler ediyoruz. Çok özel bir dinlenme yeri. Gazete, kitap ve dergiler bulunuyor. Gelen öğrencilere derslerinden yardımcı oluyoruz” dedi.

Mezitli Belediyesinin çok büyük destek verdiğinin altını çizen Dağlı, “Biz kendi imkanlarımızla burayı cennet yapmak için çalışıyoruz. İnsanlar gelsinler görsünler insanların emek vererek neler ürettiğine tanık olsunlar. Belki de burada gördükleri örnek çalışmayı kendi bahçelerinde de yapabilirler” diye konuştu.

Okuma Evinin çok önemli bir birlikteliği sağladığını belirten gönüllü Sermin İlkin de “Öğrencilerimiz gelerek buradaki öğretmenlerimizden destek alabiliyorlar. Kadınlarımız buluşarak gün, toplantı gibi özel zamanlarını burada geçiriyorlar. Pazar günleri hariç, sabah saat 9.00’dan akşam havanın karardığı saatlere kadar açık tutuyoruz” bilgilerine yer verdi.

Hangi yaşta olursa olsun Mezitli’de yaşayan herkesin zamanını aktif bir biçimde geçirmesi için projeler geliştirdiklerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, özlenen Köy Enstitüsü ruhunun Okuma Evi ile yeniden canlandığını görmekten mutlu olduğunu söyledi.  Okuma Evi ile birçok hizmetin ve aktivitenin hayata geçmesinden mutlu olduklarını belirten Başkan Tarhan, "Tesisi açmaktan çok oranın halkımız tarafından kullanılması daha önemli. Buradaki canlılığı, üretimi görmekten insanlarımızın sosyalleşmesine tanık olmaktan son derece mutluyum. Okuma Evi sakinlerimiz ürettikleri meyve ve sebzelerden bana getirdikleri zaman çok büyük mutluluk yaşıyorum. Eğer karşı apartmanlarda oturan vatandaşların bir bölümünü bu okuma evine çekemezsek yaptığımız iş yeterince anlamlı olmayacaktı. Burada çok güzel şeyler yapılıyor. Emek vermeden hiçbir başarı kazanılamıyor. Bunu sağlamanın en iyi yolu da Köy Enstitüleri ruhunu tüm halka göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Mezitli de belediye başkanlığı yapmanın zor ama zevkli olduğunu ifade eden Tarhan, aydınlık yüzlü insanlarla çalışmanın keyif verici olduğunu kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA