“KADIN MÜCADELESİ ENGELLENEMEZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADIN MÜCADELESİ ENGELLENEMEZ”


 

Mersin’de Kadın Platformu bileşenleri Diyarbakır’da 25 Kasım’da yapılan eylemler gerekçe gösterilerek kadınların gözaltına alınmasına tepki göstererek “Kadın mücadelesi engellenemez” diye haykırdı.

Hediye Eroğlu

Mersin’de  Kadın Platformu bileşenleri Diyarbakır’da 25 Kasım’da yapılan eylemler gerekçe gösterilerek bazı kadınların gözaltına alınmasına tepki göstermek için Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.”Kadın mücadelesi engellenemez” pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Mersin Kadın Platformu adına Çiğdem Göksoy okudu.

 

“TUTUKLAMALARLA ŞİDDET KALICI HALE GETİRİLİYOR”

“Türkiye’de her sabah bir kadın katliamı ,istismar, bir hak ihlali ve gözaltı baskınıyla güne başlıyoruz “ diyen Göksoy, “Bu sabah da  Diyarbakır’da Roza Kadın Derneği, TJA, HDP ve KESK Amed Kadın Meclisi aktivistlerinin de aralarında bulunduğu en az 24 kadın gözaltına alındı. Dosyada “kısıtlılık kararı” olduğu söylenerek bilgi verilmemişse de başta 25 Kasım ve 8 Mart olmak üzere kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik eylem ve etkinliklerin gerekçe yapıldığı tahmin edilmektedir. Kadınlar her gün sosyal,ekonomik ve toplumsal alanlarda erkek ve erkek devlet şiddetine maruz kalırken, şiddet tehdidi altında yaşamlarını sürdürürken, iktidar kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadın kazanımlarını geliştirmek yerine, yaşananlara karşı mücadele yürüten kadınlara yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalarla şiddeti kalıcı hale getirmekte, kadına yönelik şiddeti cesaretlendirmektedir” şeklinde konuştu.

 

“KİTLESEL GÖZALTILAN RUTİN HALE GETİRİLDİ”

Gözaltı zamanlamasının 8 Mart sonrasına, Nevruz ve 1 Mayıs öncesine denk gelmesi tesadüf olmadığını anlatan Göksoy, “Son yıllarda belli günler öncesinde kitlesel gözaltılar rutin hale getirilmiştir. Böylelikle kadınlar üzerinden tüm topluma gözdağı verilmek, sindirilmek, yapılacak eylem ve etkinliklere katılımı en aza indirmek hedeflenmektedir. Gözaltına alınanların tamamının adresleri belli olup çağrılma durumunda ifade verecek kişilerdir. Ancak iktidar gözaltı ve tutuklamalar yoluyla muhalif kesimleri sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedeflediğinden bu politikayı özellikle ve sistematik olarak uygulamaktadır.  Biz kadınlar olarak; hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak , evde, işte,okulda, gerektiğinde de cezaevinde, kısacası yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyüterek kazanacağımızın bilincindeyiz. Erk zihniyetin üzerimizde kurduğu sistematik tahakkümü kırmanın tek yolunun yine sürekli ve örgütlü kadın mücadelesini yükseltmekten geçmekte olduğunu biliyoruz. Bu mücadeleyi yürütürken karşımıza her türden engellemeler çıkacağının da farkındayız. Bedeli ne olursa olsun kadınların mücadelesini kriminalize etmeye yönelik gözaltılar, tutuklamalar, baskılar kadınları yıldıramayacak, korkutamayacaktır” diye konuştu.

 

“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ ORTADAN KALDIRAN UYGULAMALARA SON VERİN”

İktidarı ve kendini anayasanın, yasaların üzerinde gören yetkililer uyaran Göksoy şunları söyledi:  “Temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldıran, anayasayı hiçe sayan uygulamalara son verin. Basın açıklamalarına, mitinglere katılım, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki paylaşımlar ve benzeri demokratik eylem ve etkinlikler anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamındadır. Her alanda kadın mücadelesi ile kazandığımız hak ve özgürlüklerimizi kullanmaya ve kadın dayanışmasını erkek ve erkek-devlet tahakküm ve baskısını bitirinceye kadar büyüteceğiz.Diyarbakır’da hukuksuzca gözaltına alınan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın .Kadın mücadelesi erkek ve erkek-devlet baskısına baş eğmeyecek ,her alanda dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA