MUT’TA KAYISI AĞAÇLARINI DON VURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUT’TA KAYISI AĞAÇLARINI DON VURDU


 

Mersin’in Mut İlçesi’nde hafta sonu etkili olan zirai don yeni açan kayısı çiçeklerini dondurdu. Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, Mut’taki kayısı ağaçlarının yüzde 70-80’inin dondan etkilendiğini belirterek çiftçinin perişan olduğunu söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Mut İlçesi’nde hafta sonu etkili olan zirai don kayısı üreticilerine kabus yaşattı. Zirai don yeni açan kayısı çiçeklerini dondurdu. Çiftçinin zirai donu su serperek önlem almaya çalışması nedeniyle bazı ağaçlarda buz sarkıtları oluştu. Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, böyle bir don olayına hayatında ilk defa şahit olduğunu söyledi. Don olayının Mut genelinde etkili olduğunu anlatan Kar, “Kayısı ağaçları çiçek döneminde idi. Çiçeklerin gözlerini pişirmiş. İlçe genelindeki kayısı ağaçlarının yüzde 70-80’ini dokunmuş gibi gözüküyor. Tam netice haftaya belli olacak” dedi.

Gezdikleri yerlerde çiçeklerin içine baktıklarını anlatan Kar, “Bir dolu 3-5 boş çıkıyor. Bu sene kayısı rekoltesini büyük ölçüde etkiler. Özellik Göksu Irmağının kenarındaki bahçelere daha çok dokunmuş” şeklinde konuştu.

Bu mevsimde böyle bir don olayına hayatında ilk defa rastladığını anlatan Kar, “Bu mevsimde hiç böyle bir don olayını rastlamadım. Çağla olup nohut tanesi geldiği zamanlarda bazen don olurdu. Bundan 20 gün bir ay sonra don olurdu ancak bu mevsimde daha hiç don olayı olduğuna ben rastlamadım” diye konuştu.

Ağaçların yüzde 70-80’inin dondan etkilenmesi nedeniyle bu sene kayısı rekoltesi çok düşük olacağını belirten Kar, “İlçe Tarım Müdürlüğü ile görüştük. Zararın tam netleşmesi için biraz bekleyeceğiz. Haftaya zarar tespitlerini yapacağız” dedi.

Çiftçinin zararın karşılanması için yetkililerden destek beklediğini belirten Kar şunları söyledi: “Masraflarını karşılanması, kredi ödemelerinin ertelenmesi ve faiz alınmaması konusunda vatandaşımız destek bekliyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA