TÜRKİYE’NİN İLK KUKLA OPERASI MERSİN’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’NİN İLK KUKLA OPERASI MERSİN’DE


 

Türkiye’nin ilk kukla operası “Madama Butterfly” Mersin’de seyirci ile buluşacak.

Haber Merkezi

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Giacomo Puccini’nin Uzakdoğu motifleri ile süslediği dünyaca ünlü “Madama Butterfly” operasının, “kukla operası” versiyonu ile dünya prömiyerine hazırlanıyor.

17 Mart 2022 Perşembe 20:00’da dünya prömiyeri yapılacak olan eserin ikinci gösterimi 19 Mart 2022 Cumartesi 20:00’da Opera Sahnesi’nde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Japonya’nın Nagasaki kentinde yaşayan genç bir geyşanın hayatını konu alan eser 2 perde olarak sahnelenecek.

Eserde yer alacak karakter ve koronun kullanacağı 40 kuklanın yapımına yaklaşık 1,5 ay önce başlanan Türkiye'nin ilk kukla operası "Madama Butterfly Kukla Operası"nın Projesi aynı zamanda Rejisörü olan Melih Öztürk’e ait. Koreografisi ise Mersin DOB Sanat Yönetmeni ve Müdür V. Serbülent Biçer’in.  Orkestra Şefi Tulio Gagliardo Varas, Koro Şefi ise Anıl Aydın.

Anlatıcılığını Yusuf Ziya Büyükaslan’ın yapacağı eserin dekor tasarımını Özlem Topuz, kukla tasarım ve kostümünü Hatice Kaptı, ışık tasarımını Tarı Deniz, Video Projeksiyonu Umut Sinan Özdemir ve kukla teknik çözümlemesini Alper Güneri üstleniyor.

Oynatıcının vücudunun ön tarafına monte edilen, oynatıcı ile birlikte hareket eden büyük boy kuklalar ile gerçekleştirilecek olan kukla opera Türkiye ve dünyada bu tip kukla tekniği ve tüm karakter ve koronun kukla olması ile bir ilk olacak. Bu heyecanı sanatseverler ile paylaşacak olan Mersin DOB korosu, orkestra ve bale sanatçıları ile birlikte bir ilke imza atıp, uzun süre akıllardan çıkmayacak bir görsel şov yaşatacak.

Biletler  https://www.biletinial.com adresinden ve Sanatcepte uygulamasından temin edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA