“OYALAMA DEĞİL, HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OYALAMA DEĞİL, HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”


 

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Türkiye genelinde olduğu gibi iş bırakma elemi yaparak taleplerinin yerine getirilmesi için çağrı yaptı. Tabip Odası’ndan Ayşe Jini Keskin, “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’deki kamu, üniversite ve özel sağlık kuruluşlarında görev yapan doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, Mersin Tabip Odası’nın 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla saat 12.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törende bir araya geldi.

Törende, Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ve sağlık kuruluşları temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

“EMEK VE FEDAKÂRLIĞIMIZA RAĞMEN BİR DE BİZLERE GİDİYORLARSA GİTSİNLER DEDİLER”

Törenin ardından basın açıklaması yapan sağlıkçılar adına Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Jini Keskin okudu.

14-15-16 Mart’ta g(ö)revde olduklarını söyleyen Keskin, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine g(ö)revdeyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz.

Toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri ne bizim emeğimizi ne de toplumun sağlığını umursamaktadır. Ancak iş özel sağlık işletmeleri ve zenginleri korumaya gelince ise hiçbir sınır tanımamaktadır. Salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçmemişlerdir. Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sisteminin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakârlığımıza rağmen bir de bizlere gidiyorlarsa gitsinler demişlerdir.

 

“ÖNCEDEN DE OLDUĞU GİBİ YARIN DA BURADA OLACAĞIZ”

Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakârlığımızla buradaydık; önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız.

Beyaz yürüyüş, Beyaz Forum, Beyaz Nöbetlerle acil taleplerimizin karşılanmasını, sesimize kulak verilmesini defalarca istedik. Bilmenizi isteriz ki siz emeğimizi-bizleri görmezden gelmeye devam ettikçe; bizler de tüm haklılığımızla sizin karşınızda durmaya, emeğimize geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aralık ve Şubat’taki Beyaz G(ö)REV’lerle de Aile Sağlığı Merkezlerinden, Üniversite Hastanelerine Türkiye’nin dört bir yanında tüm sağlık kuruluşlarında emeğimize sahip çıkacağımızı gösterdik.

 

“EKİM AYINDAN BU YANA SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ: EMEK BİZİM, SÖZ BİZİM”

Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara; sesimize kulaklarını tıkayanlara; “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz” diyerek bizi değersizleştirenlere karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıkmak için artık G(ö)REV zamanıdır.

Biliyoruz: Sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. İşte bu nedenle emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15-16 Mart 2022 Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında g(ö)revdeyiz!

Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşullarının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz.

Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı.

 

“HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

Oyalama istemiyoruz, daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz.

Günde 50’nin üzerinde olan ve artmaya devam eden sağlıkta şiddet vakalarına karşı önlemler alınmasını, şiddetin olmadığı bir ortamda çalışmak için etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmasını istiyoruz

Malpraktisve performans baskısı altında ezilmediğimiz insanca çalışma koşulları, Emekliliğimize yansıyacak insanca ücret istiyoruz.

COVID-19’dan ölen 553 meslektaşımızın görülmesini ve COVID-19’un meslek hastalığı kabul edilmesin istiyoruz.

Birinci basamağın güçlendirilmesini ve Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliğinin kaldırılmasını istiyoruz.

Halkın sağlığı için en az 20 dakika muayene süresi ayırabildiğimiz, hastaların aylarca randevu sırası beklemediği nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz.

Yaşama adanmış bir mesleğin onurlu mensupları olarak hakkımızın gasp edilmesine, kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı “Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde, Emek Bizim Söz Bizim” diyerek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu haklı ve onurlu mücadelemizde; bütün hastalarımızın, toplumun desteğini bekliyor; sağlığımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA