MERSİN’DEKİ UKRAYNALILAR, RUSYA’NIN SALDIRISINI PROTESTO ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEKİ UKRAYNALILAR, RUSYA’NIN SALDIRISINI PROTESTO ETTİ


 

Mersin’de yaşayan Ukraynalılar, Rusya’nın saldırılarını protesto etti. Mersin Ukraynalılar Kültür ve Eğitim Derneği’nin organizasyonunda, Adnan Menderes Bulvarı sahil kesiminde bir araya gelen Ukraynalılar, taşıdıkları pankartlarda Rusya’nın saldırılarına tepkilerini ifade ettiler. Türk ve Ukrayna bayrakları taşıyan grup, sloganlar atıp Ukrayna milli marşını söylediler.

Türk vatandaşlarının da destek verdiği etkinliğe çocuklarıyla gelen bazı kadınlar, duygusal anlar yaşadı. Etkinlikte konuşan Mersin Ukraynalılar Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Galyna Veselukha, savaşa 'dur' demek için burada toplandıklarını belirterek, "Ülkemizde çok acı bir durum yaşanıyor. Şu an Ukrayna’da kocaman bir savaş gerçekleşiyor. Ukrayna’daki bütün şehirleri mahvediyorlar. Çocuklar, kadınlar ve askerlerimiz ölüyorlar. Türkiye’ye 30 binden fazla Ukraynalı geldi. Türkler bize çok yardım ediyorlar, çok teşekkür ederiz" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA