ILISU BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ILISU BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ


 

Gülnar İlçesine 50 kilometre uzaklıkta olan Ilısu Mahallesi içme suyu şebekesi için kazılan yolların bir türlü yapılmaması vatandaşı mağdur ediyor. Çamur ve çökmeler nedeniyle okul yolculukları kâbusa dönen öğrenciler muhtarla birlikte bozuk yolda eylem yaparak “Tehlikeli yoldan korkuyoruz. Yolsuz kaldık başkanım” diyerek tepkilerin idile getirdi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Gülnar İlçesine 50 kilometre uzaklıkta Ilısu Mahallesi’nde kaynaktan Alakapı güzergahı ve Taşdüştü’den Gülnar’a aktarılması planlanan içme suyu şebeke hattı güzergahı köylülerin tepkisine rağmen değiştirilerek maliyet hesabı nedeniyle Gülnar Ilısu köy yoluna alındı. Ancak asfalt yolun bozulacağı ve mağduriet yaşayacakları gerekçesiyle tepkilerini daha önce basın yayın aracılığı ile dile getiren köylülerin korktuğu başına geldi.

 

OKUL YOLU KABUS OLDU

MESKİ tarafından yürütülen ve bir müteahhide ihale edilen içme suyu projesi bitmediği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki yolda bakım çalışmaları başlamadı. Bu nedenle Gülnar’ın en uzak mahallesi konumundaki olan Ilısu sakinlerinin başı son günlerde çamur ve köstebek yuvası haline gelen yol nedeniyle zorlu kış günlerinde büyük sıkıntılar yaşamaktan dertli. Mahalle sakinleri çamur deryasına, köstebek yuvasına dönen ve ne zaman çıkacağı belli olmayan çukurlar nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Ilısuluların ilçeye ve diğer yerleşim yerlerine ulaşması çileye dönerken her gün 16 kilometre uzaklıktaki Gezende Mahallesi’ne taşınan öğrencilerin okul yolu ise kabusa dönüyor. Yollarının yapımı için elinden bir şey gelmeyen mahalle sakinleri ve muhtar ise kazaya karşı köylülerini sosyal medya üzerinden uyarıyor. Mahalle sakinleri yazın Bardat Yaylasında yolun kısa sürede yapılacağı sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sözünde durmasını istiyor.

 

“TEHLİKELİ YOLDAN KORKUYORUZ”

Okul yolları kabusa dönen öğrenciler Ilısu Mahallesi Muhtarı Abil Aktaş ile birlikte söz konusu yolda eylem yaparak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Minik öğrenciler “Yolumuz bozuk başkanım”,”Tehlikeli yoldan korkuyoruz başkanım”,”Yolsuz kaldık başkanım”, “Başkanım yol istiyoruz” şeklinde dövizler açarak Büyükşehir Belediye Başkanını göreve davet etti.

 

“BEN ARTIK UTANIYORUM”

Söz konusu fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Ilısu Mahalle Muhtarı Abil Aktaş ise “Yetkililere sesleniyorum. Haftanın 5 günü bu yoldan bu çocuklar okula gidip geliyor. Artık yeter. Çocukların analarının yüreğine bir su serpin. Ben artık utanıyorum” dedi.

 

“BU YAVRULARIN AHI SİZİ ONDURUR MU?

Söz konusu yolun Ilısu’yu Gezende, Köseçobanlı, Alanboğaz ile Gülnar ve Mersin’e bağlayan yol olduğunu vurgulayan Aktaş, “ Çocuklarımızın, hastamızın, ambulansın gittiği yol budur. Düğüne, cenazeye gittiğimiz yolumuz durumu budur. Bu projeyi  çizeni de bu projenin bu yola alınmasında imzası olanında Allah bin bir türlü belasını versin. Şu yavruların ahı sizi ondurur mu? İnşallah onmazsınız.”

 

“BİZLERİ İNSAN YERİNE KOYMUYORLAR”

Köseçobanlı Kaplap Mahallesi sakinlerinden Halil Ayrı ise “Bu yoldan çektiğimizi bir Allah bilir birde burada yaşayanlar. Adamlar yolun her tarafını köstebek yuvası yapmışlar. Ilısu’dan Alanboğaz’a kadar kadar üç dört yıldır halk perişan. Bir yetkili çıkıp demiyor ki bu ne hal. Adamların umurunda değil ki.  Bizleri insan yerine koymuyorlar. Madem bu ana yolu köstebek yuvasına çevirdiniz bari bir an önce bitirin. Yazıklar olsun vurdum duymaz insanlara. Bu Halk bu rezilliği hak etmiyor. Kendinize gelin kravatlı ağabeyler. Bu halk sizi vezir yapmasını da bilir rezil yapmasını da”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA