YENİ MEZARLIĞIN ÖMRÜ KISA MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ MEZARLIĞIN ÖMRÜ KISA MI?


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeni mezarlık yapılacak yer için adres gösterdiği Buluklu Mahalle Muhtarı Veli Dere, “Biz mahallemiz için mezarlık talebinde bulunduk. Mersin’deki bütün cenazeler buraya defnedilirse 10 yıl sonra Güneykent Mezarlığı’ndan farkımız kalmaz” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kongre ve Sergi Sarayı Çok amaçlı salonunda yapılan Mart ayı 1. oturumun gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan AKP Grup Sözcüsü Zafer Şahin Özturan mezarlıklarda yaşanan yer soruna dikkat çekerek vatandaşların mağduriyet yaşadığını belirtmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Güneykent Mezarlığı’nın dolduğunu ve yeni mezarlık alanı için belirledikleri yerin Toroslar Belediye Başkanı tarafından tahsis edilmemesi üzerine Buluklu’daki 50 dönüm alanı mezarlık yapmaya karar verdikleri kaydetmişti.

 

“BENİM CENAZEMİN ÇİFTLİKTE NE İŞİ VAR?”

Buluklu Mahalle Muhtarı Veli Dere ise gazetemize yaptığı açıklamada mahallerindeki mezarlıkların dolu olması nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını sakinlerinin cenazelerini bölgelerine uzak başka mezarlıklara defnetmek durumunda kaldığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde mahallesindeki bir vatandaşın cenazesinin “Güneykent mezarlığı doldu” diyerek Çiftlikköy mezarlığına gönderildiğini anlatan Dere “Benim cenazemin Çiftlikte ne işi var?” dedi.

 

“BİZ SADECE KÖYÜMÜZ İÇİN İSTEDİK”

Bütün bu sorunların mahallelerindeki mezarlıkların dolu olmasından kaynaklandığını anlatan Dere, “Mahallemizde hazineye ait 55 dönün bir arazi var. Biz mezarlık yapılması için burayı Milli Emlak’tan talep ettik. Köyümüzdeki cenazeler için burasının mezarlık yapılmasını istedik ve burasının Buluklu’ya ait bir mezarlık olmasını istedik ve durumu Büyükşehir’e burasının mezarlık yapılmasını istedik” şeklinde konuştu.

Söz konusu alanın sadece kendi mahalleleri için mezarlık alanı olmasını talep ettiklerini belirten Dere, “Eğer Mersin’deki bütün cenazeler buraya gelecek olursa kısa sürede burası dolar. Biz sadece köyümüz için istedik. Bütün cenazeler buraya defnedilecek olursa burası Güneykent Mezarlığı gibi olur” diye konuştu.

 

BULUKLU KANALİZASYON BEKLİYOR

Konumu nedeniyle bölgelerindeki arsa fiyatlarının yüksek olduğunu anlatan Dere, “Bizim bölgemizde zaten arsa fiyatları yüksek. Dönümü 1 milyon lira civarında. Her gün 15-20 insan arıyor satılık arsa olup olmadığını soruyor. Satılacak arsa bulamıyoruz” dedi.

İmar planları bitmediği için vatandaşların ruhsat alamadığı ve inşaat yapamadığını belirten Dere şunları söyledi: “Otobanın altı için farklı üstü için farklı imar planı yaptılar. Otobanın üstü 3 kat alt tarafı 16 kata izin verdiler. 3 yıldır muhtarım. İmar planları bitmediği için bizim vatandaşımız ne ruhsat alabiliyor ne yapı yapabiliyor. Başkan kanalizasyon sözü verdi ama imar planı bitmezse nasıl kanalizasyon yapacak? 2009’da imar planları yapılmaya başlandı. 10 yıldan fazla süre geçti hala bitmedi. Sağolsun başkanlar yapmaya çalışıyor ama bitmedi. Benim öğrendiğim 1/5000’lik bitmiş Toroslar’a sunmuşlar. 1/5000’lik e göre Toroslar 1/1000’lik planlara yapacak. 1/1000’lik planlar bitse de insanlarımız artık ruhsat alabilse. 10 yıldır Toroslar Belediyesi bir tane ruhsat vermemiştir. Buna rağmen günde 15-20 kişi arsa soruyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA