‘BENİM DÜNYAM’ OTİZM FİLMİ, ULUSLARARASI FESTİVALDE DERECEYE GİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘BENİM DÜNYAM’ OTİZM FİLMİ, ULUSLARARASI FESTİVALDE DERECEYE GİRDİ


 

Mezitli Belediyesinin desteğiyle çekilen ve otizmli Mert’in öyküsünün anlatıldığı ‘Benim Dünyam’ filmi, Rotary Uluslararası Kısa Film Festivalinde dereceye girdi. Yarışmanın sonuçları 18-20 Mart 2022 tarihleri arasında Bolu’da gerçekleşecek gala gecesinde açıklanacak.

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediyesi tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yapımcılığını üstlendiği ve 16 yaşındaki otizmli Mert Güzel’in yaşadığı zorlukların konu edildiği Benim Dünyam isimli kısa film, 14. Rotary Uluslararası Kısa Film Festivalinde (ROFİFE) dereceye girdi. Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mert ve annesinin, Alter Güven ve Onur Kıvrak yönetmenliğinde hayat bulan kısa filmle ilgili sonuçlar 18-20 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek ödül programında açıklanacak. Filmde doğumundan lise mezunu oluncaya kadar geçen süreçte Mert ve ailesinin yaşadığı zorluklar, çevreyle ilişkileri belgesel tadında anlatılıyor.

 

“HEDEFİMİZ, BİRİNCİLİK VE MUTLAKA ÖDÜL GECESİNDE KÜRSÜYE MERT VE ANNESİ ÇIKACAKTIR”

Benim Dünyam isimli filmin daha fazla insana ulaşabilmesi ve otizm konusunda farkındalık oluşturulması için her türlü tanıtım fırsatını değerlendirmek istediklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, otizmin farkında olmaları gerektiğini ve toplumsal bilinçlenmenin önemli olduğunu söyledi. Tarhan, “Bu konuda toplumsal duyarlılığa dikkat çekmek için çalışmalara başladık. Bu çalışmanın ilki, yapımcılığını üstlendiğimiz ‘Benim Dünyam’ isimli kısa film. Yarınlarda Türkiye’nin değişik noktalarında, hatta uluslararası platformlarda da bu filmin tanıtımı için elimizden gelen her türlü çabayı, desteği gösteriyoruz. Bu nedenle filmimizin ödül alması son derece önemli. Elbette hedefimiz, birincilik ve mutlaka ödül gecesinde kürsüye Mert ve annesi çıkacaktır, ancak dereceye girmiş olması dahi son derece değerlidir ve çok geniş kapsamda insanlara ulaşması da çok önemli” dedi.

 

“OTİZM KÖYÜ YAPACAĞIZ”

Otizmli bireylerin farkındalığını artırmak adına çok farklı projeler geliştirdiklerini kaydeden Başkan Tarhan, “Otizmli çocuklarımız için bir park ve yaşam alanı yapacağız. İçerisinde çocuklarımızın spor ve eğitim çalışmaları yapacakları bir mekan olmasını istiyoruz. Mersin’de yaklaşık 2 bin 500 otizmli olduğu söyleniyor ki, bu az bir rakam değil. Otizmin farkında olmamız için otizmli bir yakınımızın olması gerekmiyor. Toplumsal bilinçlenmede otizmli bireylere karşı anlayışlı olmamız ve onları ayırmadan yanlarında durmamız çok önemli. Otizm, toplumun her kesimini ilgilendiriyor, çünkü onlar toplumun en özel üyeleri. Otizm onların seçimi değil. Onların bir tek gereksinimleri var; o da bizim onları kabullenmemiz” ifadelerini kullandı.

 

“BU SÜREÇTE EN ÇOK ZARAR GÖREN KADINLAR”

Otizmli çocukların özel yetenekleri olduğunu ve bu konuda en fazla kadınların zor zamanlar yaşadığını belirten Tarhan, “Onların yapamadıkları yerine yapabildiklerine odaklanarak, güçlü yönlerini keşfetmemiz gerekiyor. Onlar, sevgilerini göstermeyebilirler ama sevgi dolu olan özel gereksinimlere sahip çocuklardır. Otizmle mücadelede doğru bilgilenmek, erken tanı, özel eğitim, bakım ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi son derece önemlidir. Onlara fırsat verilirse özel yetenekleri olduklarına inanıyorum. Pes etmek asla olmamalı, Einstein, Mozart, Newton da birer dünya yıldızıydı ve aynı yoldan geldiler. Bizim çocuklarımızın da aynı yetenekle ortaya çıkmaması için hiçbir engel yok. Otizmin farkındayız, belediye olarak yanındayız. Onlar sessiz feryatlarını ruhlarına gömüyorlar, onlar dört duvar arasında fırtınalara göğüs geriyorlar. Onların neler yaşadığını anne ve babaları kadar anlamamız mümkün değil. Bazı ailelerin parçalanmasına kadar neden olan bir olgu bu. En çok zarar görenler maalesef kadınlarımız. Erkek terk ediyor, kadınlarımız otizmli çocuklarla baş başa kalıyor. Her zaman söylüyoruz, kadınlara çok şey borçluyuz, onları her alanda desteklememiz gerekiyor. Onların sesini duyalım ve duyuralım. Önümüzdeki süreçte belediye olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA