STEM MERKEZİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI COŞKUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

STEM MERKEZİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI COŞKUSU


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla öğrencilerin bilimsel gelişmelerle tanışmasını sağlamak, bilime olan ilgilerini arttırmak ve derslerinde öğrendiklerini uygulamalarına imkân vermek amacıyla STEM Merkezi’nde Teknoloji ve Bilim Şenliği düzenledi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Tarsus Belediyesi olarak gençlerin ve çocukların akademik, kültürel, sosyal ve sportif gelişimlerine katkıda bulunmak, bilim ve teknoloji alanlarındaki atılımlarına destek olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz’’ dedi.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren; çocukların erken yaşta problemlere yaratıcı çözümler üreten, değişimlere uyum sağlayan, analitik düşünmesine yardımcı olan, iletişim becerileri güçlü, donanımlı ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan Ülker AYDIN STEM (Bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) Merkezi ‘nde Teknoloji ve Bilim Şenliği düzenlendi.

İki gün boyunca süren olan Teknoloji ve Bilim Şenliği kapsamında çocuklar Uzay Gözlemevi ile gezegen ve yıldızları üç boyutlu izlerken, STEM Merkezi bünyesinde bulunan deney malzemelerini, 3D tasarım ve artırılmış gerçeklik uygulamalarını deneyimledi. Eğitici ve öğretici atölyelerle buluşan bilim ve teknoloji meraklısı yüzlerce çocuk şenlik kapsamında eğlenerek öğrendi.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘‘ÇALIŞMALARIMIZLA BİLİM VE TEKNOLOJİNİN YAYGINLAŞMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ’’

Dünyanın hızla değiştiği bu çağda ilerlemenin en etkili yolunun bilim ve teknoloji olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Bu şenlikle bilimin ve teknolojinin çocuklarda yaygınlaştırılması, bilim ve teknoloji ile çocuklar arasındaki etkileşimin atölyelerimiz yoluyla aktarılmasını hedefledik. Bu gibi şenlikler öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim ve teknoloji atölyeleri, robotik kodlama atölyesi, mekatronik, akıl oyunları atölyesi ile bilime ve teknolojiye meraklı olan çocuklarımıza çalışma alanları oluşturmaktayız’’ dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA