ŞEHİR TİYATROSUNU TÜRKİYE’YE TANITIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİR TİYATROSUNU TÜRKİYE’YE TANITIYOR


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Şehir Tiyatrosu, 2020’nin Ekim ayından bu yana seyirciyle buluşturduğu oyunlarla Türk tiyatrosunun duayenlerinin de karşısına çıkıyor. Şehir Tiyatrosu’nun 11 Mart’ta Buzlar Çözülmeden oyunuyla başlayan tanıtım günleri, 16 Mart’a kadar sürecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun çalışmalarının tüm Türkiye’ye tanıtılması amacıyla tanıtım günleri düzenledi. Bu kapsamda Türk tiyatrosunun eleştirmen, sanatçı, yazar, yorumcu ve yönetmenleri Mersin’e davet edildi. Tanıtım günlerine katılan usta isimler arasında yazar, eleştirmen ve Sanat Kurumu Jüri Üyesi Gülşen Karakadıoğlu, eleştirmen Heyecan Veziroğlu, yazar ve yönetmen Özen Yula, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri Jüri Başkanı Şaylan Akmen, yazar ve eleştirmen Eren Aysan Yığcı, eleştirmen, yazar ve yönetmen Halil Vecdi Sayar, oyuncu ve yönetmen Murat Çidamlı, oyuncu Tuncer Yığcı, Tiyatronline Genel Yayın Yönetmeni Yaşam Kaya, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği Başkanı Alper Kafa, Tiyatro Gazetesi Muhabiri Damla Benuğur, Organizatör Metin Güler, Yeni Tiyatro Dergisi yazarları ve eleştirmenlerinden Mustafa İri, Yetkin Yüksel, Özgür Aziz Kısır, İsmet Küntay Ödül Jürisi’nden Oğuz Kuzey Oğuz ile Ahmet Duman, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Ragıp Ertuğrul ve Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu’nun yanı sıra Fatma Pınar Kafa, Ateş Veziroğlu ve Filiz Arıkan yer aldı.

Tanıtım günleri kapsamında seyirciyle buluşan ilk oyun, Şehir Tiyatrosu’nun en son prömiyerini yaptığı ‘Buzlar Çözülmeden’ oldu. Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılan gösterime Türk dünyasının duayenleri ve Mersinli tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Bir kasabada kış aylarında buzlar çözülmeden önce yaşanan olaylar izleyiciyi zaman zaman heyecan dolu dakikalara sürüklerken, buzlar çözüldükten sonra ortaya çıkan gerçek ise seyirciye büyük bir şaşkınlık yaşattı. Oyunun sahne dekoru ve kostüm tasarımı seyircinin beğenisini topladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA