“ÜLKEYİ UÇURUMDAN KURTARACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÜLKEYİ UÇURUMDAN KURTARACAĞIZ”


 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, büyük iddialarla yola çıktıklarını ve Allah’ın izni ve milletin isteğiyle önümüzdeki süreçte ülkeyi uçurumun başından çekip alacaklarını belirtti.

Haber Merkezi

 

 Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, partisinin il binasının açılışı ve bir dizi programa katılmak için

Mersin’e geldi. İl binasının açılışı öncesinde bir otelde basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde akaryakıta gelen zamları eleştiren İnce, ülkedeki sorunlarının çözümünün Memleket Partisi olduğunu belirtti. Memleket Partisinin daha bir yılını doldurmamış yeni bir parti olduğuna vurgu yapan İnce, “Büyük iddialarla yola çıktık. Allah’ın izni, milletin isteğiyle önümüzdeki süreçte bu ülkeyi uçurumun başından çekip alacağız” dedi.

Bir gazetecinin 6 partinin imzaladığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ni hatırlatarak önümüzdeki seçimde bu partilere katılıp katılmayacağı yönündeki  sorusuna İnce şöyle cevap verdi:

 

“O METİNDE PEK ÇOK BAŞLIK YOK”

Altılı ekip, geçen gün bir metinde anlaştılar. O metinde Atatürk yoktu, laiklik yoktu, cemaatler, tarikatlar ne olacak, yoktu, nükleer enerji yoktu. Pek çok başlık yoktu. Siyasi Partiler Kanunu yoktu. Ön seçim yoktu. Hiçbiri yoktu. Bunlar varsa biz yokuz. Atatürk'ü koyarlarsa, laikliği koyarlarsa, tarikatlarla ilgili ne yapacaklarını koyarlarsa Siyasi Partiler Kanununu koyarlarsa, genel başkan diktatörlüğüne son verirlerse, gerçekten bu ülkede demokrasi istiyorlarsa biz de masaya geliriz, merak etmeyin. Ama bunu yaparlarsa geliriz. Öyle kaçak güreşirlerse olmayız. ‘Atatürk’ diyecekler, demezlerse olmaz. ‘Laiklik’ diyecekler, demezlerse olmaz. Tarikatlarla cemaatlerle eğitime teslim edecekler mi etmeyecekler mi? ‘Aman burayı söylemeyeyim Temel Bey’i kızdırmayayım, Burayı söylemeyeyim Meral Hanım'ı kızdırmayayım, burayı söylemeyeyim Ali Babacan'ı kızdırmayayım, burayı söylemeyeyim Davutoğlu'nu kızdırmayayım’. Böyle bir pazarlık, biz yokuz bunun içinde. Biz Erdoğan'ı göndermek istiyoruz ama ilkeli göndermek istiyoruz, ilkeli. Kaçak değil, yani HDP ile kapının dışında görüşecekler, metinde Atatürk olmayacak, tarikatlara laf etmeyecekler. ‘Yeter ki, anlaşalım metin üzerinde’. Parti tabanına sormayacaklar. Ne diye biz orada olalım ki? Biz ilkeli siyasetçiyiz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ne cumhur ne millet tek yol memleket diyoruz.”

kızdırmayayım, Burayı söylemeyeyim Meral Hanım'ı kızdırmayayım, burayı söylemeyeyim Ali Babacan'ı kızdırmayayım, burayı söylemeyeyim Davutoğlu'nu kızdırmayayım’. Böyle bir pazarlık, biz yokuz bunun içinde” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA