“EMEKLİ HEKİMLERİN HAKLARI İÇİN HAREKETE GEÇİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EMEKLİ HEKİMLERİN HAKLARI İÇİN HAREKETE GEÇİN”


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, emekli doktorların yeniden istihdam edilmelerini TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı, 65-72 yaş arasında olup daha önce bakanlık veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan doktorların yeniden istihdamına yönelik yerleştirme işlemleri için başvuru ilanı yayımladı. Şiddet, uzun nöbet saatleri, ağır çalışma koşulları ve özlük haklarındaki yetersizler gibi nedenlerle tabip istihdamı yetersiz kalınca emekli doktorlar yeniden göreve çağrıldı.

Resmî Gazete'de yer alan ilana göre 8 Mart'ta başlayacak başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemiyle giriş yapılarak gerçekleştirilecek.

Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 97'nci maddesindeki süreler dikkate alınacak.”

 

“BU SORULAR YANIT BEKLİYOR”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Bu haliyle emekli hekimlerin yeniden istihdam edilmesi yerine, emekli doktorların sosyal haklarının düzenlenerek çalışmaya ihtiyaç duymamalarına yönelik Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır?

Çalışan hekimlere yönelik şiddetin önlenmesi, uzun nöbet saatlerinin kısaltılması, ağır çalışma koşullarının düzeltilmesi, özlük haklarının verilmesi konusunda Bakanlığınızın hangi çalışmaları mevcuttur?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA