ARABAŞI GECESİNDE BİRLİK BERABERLİK VURGUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARABAŞI GECESİNDE BİRLİK BERABERLİK VURGUSU


 

Gülnar Gezendeki Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Toroslar Belediyesi desteği ile Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlediği Arabaşı etkinliğinde birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı.

Gizem Ekici

 

Gülnar Gezende Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Arabaşı Etkinliği köylüleri bir araya getirdi. Toroslar Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen etkinlikte köylüler birlik beraberlik mesajı verdi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı etkinlikte katılımcılara arabaşı çorbası ikram edildi.

 

“GEZENDELİLERDEN HEP MUHABBET GÖRDÜK”

Arabaşı çorbası ikramı ve okunan duanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Gezende Eriği’nin Türk Patent Enstitüsü’nden çoğrafi işaret tescil belgesi aldığını duyunca büyük sevinç yaşadığını söyledi.  Bu konuna emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, “Biz Gezendelilerden hep muhabbet dostluk gördük. Her sene zaten bu programımız oluyor. Erik festivalimiz oluyor. Yine beraberiz. Derneğimizin genel kurulunda beraberdik. Oradaki olgunluk birlik beraberlik için hepinize teşekkür ederim. Bugün sadece arabaşı yemek için burada değilsiniz. Biz biriz, bütünüz, beraberiz. Bir, beraber isek güçlüyüz. Burada bulunduğunuz için kendinizi alkışlayın. En kötü günümüz böyle olsun. Hepinizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“ARTIK GEZENDE ERİĞİMİZ TESCİLLİ”

Gezende Muhtarı İbrahim Hakkı Küçük ise Mersin’e 200 kilometrelik mesafedeki bölgelerinin Gülnar’ın sınır köylerinden biri olduğunu söyledi. Gülnar, Mut ve Ermenek sınırlarının ortasında bulunan köylerinin 360 nüfusu bulunduğunu anlatan Küçük, “Bardat yaylamız ve burada cuma günleri kurulan pazarımız nedeniyle nüfusumuz artmaktadır.Coğrafi olarak yaylak ve kışlak bölgeye sahip olan Gezende, tarımsal faaliyeteri ile ün yapmış,Gezende Eriği ile adından söz ettirmiştir.Her yıl adına festivaler düzenlediğimiz Gezende Eriği Göksu ırmağı kıyı şeridinde 300 ile 700 metre rakımda yetişmekte olup,  Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Gezende Köyü Derneği adına tescillenmiş  Coğrafi İşaret Tescil Belgesini almıştır” diye konuştu.

 

“SIRADA TARIM KOOPERATİFİ VAR”

Göksu ırmağının oluşturduğu Gezende Kanyonu’nun yoğun ziyaretçi akınına uğradığına dikkat çeken Küçük, “Gezende Mahallemiz tarım yanında güçlü turizm potansiyeli bulunmaktadır. Köklü tarihe sahip olan köyümüz nüfusu çevre illere yayılmıştır. Gezende’den bağlarını koparmayan köylülerimiz tarımsal ürünleri geliştirmek için Sulama Suyu kooperatifini kurarken Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurmak için başvurusunu yapmıştır” şeklinde konuştu.

 

“KAYMAKAMIMIZ VE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ HEP YANIMIZDA OLDU”

Köylerini geliştirmek ve kalkındırmak için çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü anlatan Küçük, “Köylülerimiz her zaman verdikleri destekler ile bizim yanımızda olmuştur. Köylülerimizden isteğimiz örf-adetlerimize,kültürel mirasımıza sahip çıkarak atalarımızın bıraktığı değerleri onların evlatları olarak yaşatmak ve gelecek nesillere devretmektir.  Bir araya gelmemize vesile olan derneğimiz ile yaptığımız çalışmalar birbirimize olan bağlılığımızı perçinlemektedir. Bugünlere gelmemize herkese teşekkür ediyorum.”

Küçük konuşmasının sonunda, köy ve bahçe yollarını yapan belediye başkanları ile Gezende Kanyonunun tanıtımında büyük emeği olan Kaymakam Yunus Emre Bayraklı’ya teşekkür etti.

 

“EL ELE TUTUŞUP BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİLER”

Gezende Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aydın ise 4 buçuk yıldır yürütmekte olduğu dernek başkanlığı görevinde bir çok etkinlikte köylüleri ile birlikte olmaktan şeref ve gurur duyduğunu söyledi.

Derneklerinin 2 Nisan 1997 tarihinde kurulduğunu ifade eden Aydın 25 yıllık sürede yoluna emin adımlarla devam ettiğini kaydetti. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Aydın daha sonra dernek yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Ele ele tutuşan yönetim kurumu üyeleri birlik beraberlik mesajı verdi.

Konuşmaları ardından geceye katılanlar sanatçı Hatice Kumru’nun söylediği birbirinden güzel parçalarla doyasıya eğlendi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA