TARSUS BELEDÝYESÝ 6. TATLISU OT KÜLTÜR FESTÝVALÝ’NDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDÝYESÝ 6. TATLISU OT KÜLTÜR FESTÝVALÝ’NDE


 

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi, doðal beslenme alýþkanlýðýný yaymak ve yenilebilir otlarý tanýtmak amacýyla Kýbrýs Tatlýsu Belediyesi tarafýndan düzenlenen 6. Ot Kültür Festivali’ne katýlým saðladý.

Tarým alanýnda gerçekleþtirdiði proje ve çalýþmalarla bilinen Tarsus Belediyesi, kardeþ belediye olan Kýbrýs Tatlýsu Belediyesi’nin düzenlendiði 6. Ot Kültür Festivaline katýlým saðladý. Doðada yetiþen otlarýn tüketilmesinin günümüzde artan hastalýklara karþýn saðlýklý bir beslenme þekli için son derece önemli olduðuna vurgu yapýlmak üzere gerçekleþtirilen Tatlýsu 6. Ot Kültür Festivali’ne Tarsus Belediyesi Yetkilileri ve Meclis Üyeleri de katýldý. 

Kýbrýs Cumhurbaþkaný Ersin Tatar ve Baþbakan Faiz Sucuoðlu ile birlikte festival alanlarýný gezen Tarsus Belediyesi yetkilileri meclis üyeleri, kardeþ belediye olan Tatlýsu Belediyesi’nin düzenlediði Geleneksel Ot Festivali ile doðada yetiþen otlarýn önemine vurgu yaptý. Festivale katýlan vatandaþlara doðada yetiþen otlardan daha fazla yararlanýlmasý gerektiðini kaydederek, özellikle yeni neslin bu faydalý otlarý tanýmadýðý ve yeterince tüketmediðini ifade ettiler. Ekonominin büyümesi, daha ileriye gitmek ve gelecek nesillere miras býrakmak için yerel ürün ve deðerlerin ön plana çýkarýlmasý üzere düzenlenen festivalde, Tarsus Belediyesi yetkilileri tarafýndan Tatlýsu Kadýn Kooperatifinin ürettiði ürünler incelenerek iþbirliði yapýlmasý konusunda giriþim baþlatýldý. “Doðaya dönüþ” sloganý ile baþlatýlan festivalde Tarsus Belediyesi yetkilileri Tatlýsu’dan baþlayan projenin Tarsus bölgesinde de yaygýnlaþtýrýlmasý üzerine fikir alýþveriþi gerçekleþtirdiler.

Kardeþ Belediye olan Tatlýsu Belediye Baþkaný Hayri Orçan, Tarsus Belediyesi’ne katýlýmlarý dolayýsýyla teþekkürlerini iletti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA