MERSİN’DE 102 GRAM KALİFORNİYUM ELE GEÇİRİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 102 GRAM KALİFORNİYUM ELE GEÇİRİLDİ


 

Mersin'de yabancı uyruklu bir şahsın evinde yapılan aramada, petrol kuyularında nem ölçüm aygıtlarında altın ve gümüş araştırma çalışmalarında kullanılan 102 gram kaliforniyum adlı kimyasal madde ile 46 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, merkez Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir şahsın elinde bulunan kaliforniyum adlı kimyasal maddeyi 500 bin dolar karşılığında satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşan ekipler, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. AFAD'ın Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) ekibinin desteği ile operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, yabancı uyruklu şahsı gözaltına alırken, şüphelinin evinde yapılan aramada, 102 gram ağırlığında kaliforniyum elementi ile piyasa değeri 230 bin lira olan 46 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

Ele geçirilen kimyasal maddenin, incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na gönderileceği belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA