‘SARDUNYA KOKAN KADINLAR’ OYUNU MERSİNLİLERLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘SARDUNYA KOKAN KADINLAR’ OYUNU MERSİNLİLERLE BULUŞTU


 

Haber Merkezi

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Düşevi Oyuncularının kadın öykülerinden oluşan ‘Sardunya Kokan Kadınlar’ oyunu tiyatroseverlerle buluştu. Kongre ve Sergi Sarayındaki oyuna kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla seyirciyle buluşturduğu Sardunya Kokan Kadınlar oyunu kadın tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Mine Engin Tekay’ın kaleminden çıkan oyunu Düşevi Oyuncuları sahneye taşıdı.

 

“GAYET GÜZEL BİR SEYİRCİMİZ VAR, ÇOĞUNLUĞU KADINLARDAN OLUŞUYOR”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Tiyatro ve Sanat Koordinatörü Alev Tol, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kadınlar Günü dolayısıyla pek çok kutlaması olacak. Bu da bunların ilki sayılabilir. Düşevi Oyuncularının Sardunya Kokan Kadınlar oyununu bugün seyircilerimizle buluşturuyoruz. Gayet güzel bir seyircimiz var, çoğunluğu kadınlardan oluşuyor” dedi.

 

“MERSİN’İN TÜRKİYE’DE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR ŞEHİR TİYATROSU VAR”

Oyun öncesi konuşan Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar da Samsun’dan geldiklerini ve Mersinli seyircinin karşısına ilk kez çıkacaklarını belirtti. Oyundan da bahseden Kaynar, “Sardunya Kokan Kadınlar, Mine Engin Tekay’ın öykülerinden derlenen, Jale Karabekir’in dramaturgisini yaptığı bir oyun. Kadın öyküleri. Mine Hanım edebiyat öğretim görevlisi. Bir kadın aktivist. Onun aynı adlı kitabından 4 kadın hikayesi derledik ve 1 saat seyirlik bir oyun yaptık. Ferda Kaynar oynuyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri sebebiyle bugün de Mersin’deyiz. 24 yıllık bir tiyatroyuz. Mersin’de ilk defa oynuyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA