HİLELİ ÜRÜN LİSTESİNDE MERSİN’DEN 9 FİRMA VAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HİLELİ ÜRÜN LİSTESİNDE MERSİN’DEN 9 FİRMA VAR


 

Tarım Bakanlığı hileli gıda listesini açıkladı! Taklit ve tahşiş ürünler listesinde Mersin’den 9 firma yer aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarım ve Orman Bakanlığı hile, taklit veya tağşiş yapılan ve aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolata gibi ürünlerin yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları açıklandı. Yapılan açıklamada, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığı ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi için, gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin, üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Gıdalarda yapılan inceleme ve laboratuvar sonucuna göre taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten veya ithal eden, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ya da seri numarasını içeren bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bu uygulamamız tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması, sektörde haksız rekabetin önlenmesine büyük katkı sağlamaktadır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikayet, CİMER, Alo 174 Gıda Hattı ve Whatsapp (0 501 174 01 74) gıda ihbar hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı bulunmaktadır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır."

 

ET VE ET ÜRÜNLERİNE DİKKAT

Öte yandan bakanlığın açıkladığı taklit ve tahşiş ürünler listesinde Mersin’den 9 firma yer aldı. Bu firmalardan ilki Mersin’in Yenişehir ilçesinde faaliyet gösteren Fatih Kasabı oldu. İşletmenin kuzu kıymasında sığır eti tespit edildi.

Özlem Et Market oldu. Yenişehir İlçesi Hürriyet Mahallesinde faaliyet gösteren işletmenin dana eti ürününde tek tırnaklı eti tespit edildi.

Yine Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesinde faaliyet gösteren Çiftlik Et Ürünleri firmasının dana parça eti ürününde, tek tırnaklı eti tespit edildi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Alev Lahmacun Salonu’nda çiğ lahmacun harcında kanatlı eti ve sakatat (taşlık) tespit edildi.

 

SÜT ÜRÜNLERİNE YAĞ UYARISI

Süt ürünlerinde de Mersin’in Silifke ilçesinde  faaliyet gösteren Sütdiyarı Gıda Üretim Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti’nin ise Süt Diyarı markalı tam yağlı tost peynirinde bitkisel yağ tespit edildi. Aynı firmanın ayrıca tereyağında da süt yağı harici yağ kullandığı belirlendi.

Takviye edici gıdalar kategorisinde de; Mersin’in Toroslar ilçesinde faaliyet gösteren Bioclass Bitkisel Ürünleri’nin epimedyumlu bitkisel karışımlı macununda ilaç etken maddesi (sildenafil) bulundu.

Yine bu kategoride Şahmerdan Bitkisel Ürünler Şirketinin epimedyumlu bitkisel karışımlı macununda ilaç etken maddesi (sildenafil) tespit edildi.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde faaliyet gösteren Veysi Topuz’un da epimedyumlu bitkisel karışımlı macununda ilaç etken maddesi (sildenafil) bulundu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA