BASIN EMNİYET İLİŞKİLERİ GÜÇLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BASIN EMNİYET İLİŞKİLERİ GÜÇLENİYOR


 

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, basınla ilişkilerin güçlendirilmesi adına ikinci defa gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda özellikle gazeteciler Basın Trafik Kartlarının kullanımına yönelik uygulamanın geliştirilmesini talep etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle geçen sene Temmuz ayında Erzurum İl Emniyet Müdürü iken Mersin İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Aslan, gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Hem kurumun faaliyetlerini anlatmak hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Mezitli’deki Pompei Polis Cafe’de düzenlenen etkinliğe gazetecilerin ilgisi yoğun oldu. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe başta olmak üzere çok sayıda gazetecinin katıldığı buluşmada karşılıklı talep ve sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişi yapıldı. Gazeteciler özellikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen “Basın Trafik Kartı” ile ilgili protokolün tam olarak bilinmemesinden kaynaklanan problemlerin giderilmesini istedi.

 

“KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETE HAYIR”

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, buluşmanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapıldığına değinerek, “Bu hafta malumunuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu vesileyle bir araya geldik ve görüşlerinizi almak istedik. Öncelikle kadına yönelik her türlü şiddete hayır diyoruz. Açık seçik şekilde bunun engellenmesi için de biz emniyet teşkilatı olarak her şeyi yapıyoruz. Bir çok projemiz var. Birkaç gündür arkadaşlarımız özellikle hal tesislerinde, ilçelerde kadınlarla, özellikle de kadın muhtarlarla bir araya geliyorlar. Sizin nezninizde tüm medya çalışanları ile tüm kadınların gününü kutluyorum” dedi.

 

BASINLA İŞBİRLİĞİ ARTARAK SÜRECEK

Gazetecilerle ilişkilerin, diyalogun en üst düzeyde yürütülmesine büyük önem verdiklerini de söyleyen Müdür Aslan, “Gazetecilerle, basın yayın kuruluşları ile aramızda çok güzel bir ilişki geliştirmek istiyoruz. Sizleri dinlemek için de bu tür etkinliklerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Daha huzurlu ve güvenli bir Mersin için sorunların çözümünde işbirliği ve birliktelik sağlayarak sizlerle birlikte çalışma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Müdür Aslan ayrıca, Basın Trafik Kartı’nın kullanılması konusunda da gerekli incelemenin yapılarak kanuna uygun uygulamalar için talimat verdi.

 

“GAZETECİ HALK ADINA KAMU GÖREVİ YAPIYOR”

MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe de, gazetecilerin halk için kamu adına görev yaptığına vurgu yaparak, “Bizlerde kamu adına görev yapıyoruz. Daha demokratik, daha özgür bir ülkede yaşayabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Yeri geliyor, yan yana oluyor, omuz omuza çalışıyoruz. Yeri geliyor karşı karşıya kaldığımız durumlar da olabiliyor. Ama tek bir amaç için hep beraber ülke adına, insanlarımız adına görev yapıyoruz. Haber akışının doğru olması bizim için çok önemli. Haber akşının doğru olması, doğru şekilde bizim haberleri öğrenip yansıtmamız, kamuoyunu doğru bilgilendirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için bu çok önemli. Karşılıklı bu akışın sağlanmasında göstermiş olduğunu destek için teşekkür ederiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA