"SU KAYNAKLARIMIZI KORUMAK VE GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"SU KAYNAKLARIMIZI KORUMAK VE GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"


 

Haber Merkezi

 

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı IPA-2 dönemi kapsamında desteklenen, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen “6 Havzada Nehir Havzası Yönetim Planlarının Hazırlanması İçin Teknik Yardım Projesi” Doğu Akdeniz Havzası Paydaş Danışma Toplantısı Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Antalya, Konya, Karaman, Isparta ve Burdur illerinden mülki idare amirlerinin katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıya, Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, Doğu Akdeniz Nehir Havzası Sorumlusu Dr. Volkan Kepoğlu, Proje Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Proje Takım Lideri Jaroslav Slobodnik ve paydaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Su, su ihtiyacımızın doğal kaynaklar dışında başka bir şekilde ikame edilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Suyun canlıların hayatını devam ettirebilmesi için en temel unsurlardan biri olduğunu kaydeden Su, "Mevcut kullanılabilir su kaynaklarının korunması çok önemli. Biz ülke olarak kaynaklarımız bakımından su zengini bir ülke değiliz. Kullanılabilir su kaynaklarının iyi korunması ve geliştirilmesi gerekiyor. Küresel ısınmaya bağlı olarak su kaynaklı felaketlerin en aza indirilmesi, ortadan kaldırılması üzerine de çok hassasiyetle eğilmek ve çalışma yapmak durumundayız. Bunun yanında artan nüfusla birlikte suya olan ihtiyaç daha da artacak. O yüzden mevcut su kaynaklarımızı en iyi şekilde korumak ve geliştirmek zorundayız. Bu sorun sadece bizim ülkemiz için değil, küresel bir sorun. Tüm dünyada bunun gerçekleştirilmesi gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bakanlıkların bu konuda çok ciddi gayretler sarf ettiğini kaydeden Su, yerel yönetimler, STK’lar, bireyler ve diğer paydaşların da bu konuda yapacağı çalışmaların son derece öneli olduğunu ifade etti. Toplantının çok önemli çıktıları olacağını vurgulayan Su, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen ise Aralık 2019’dan bu yana yaşanan Covid-19 sürecinin suyun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade ederek, su kaynaklarının miktar ile kalitesinin korunmasının, kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanarak gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Toplantı açılış konuşmalarının ardından uzmanlar tarafından yapılan teknik sunumlarla devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA