UNUTULMUŞ KÖY: ÖRTÜLÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UNUTULMUŞ KÖY: ÖRTÜLÜ


 

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Örtülü Köyü Muhtarı Ali Çabuk, köstebek gibi yollar, yazın içme suyu ve mezarlıklarının çözülemeyen tapusu nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi tarafından unutulduklarını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’İn Gülnar ilçesindeki 236 nüfuslu Örtülü Mahallesi adeta unutulmuş köy görüntüsünde. Örtülü, bağlı olduğu Gülnar ilçesine 19, Mut ilçesine ise 23 Kilometre uzaklıkta bulunuyor. Örtülü Mahallesi Muhtarı Ali Çabuk, Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli hizmet alamadıklarını ve bu dönem hiçbir yetkilinin köylerine gelmediğinden yakındı. Köylerini ilçeye bağlayan karayolunun köstebek yuvası gibi olduğunu ve arazi yollarının ve köylerini Örenpınar Köyünü bağlayan yollarının çamurdan geçilemediğini ifade eden Çabuk, “Köyümüzü ilçelere bağlayan yollarımızın her tarafı çukur. Bazı yerler stabilize. Bazı yerler mucurlanması gerekiyor ama mucurlanmıyor. Bunları Büyükşehir Belediyesine söylüyoruz ilgilenmiyorlar. Arazi yollarımız var yapmıyorlar. Arazi yollarımızın yapımı için ilçe belediyesine söylüyoruz Büyükşehir Belediye yapması gerekiyor diyor, Büyükşehir’e söylüyoruz ilçe belediyesi yapacak diyor. Belediyeler işi bir birine atıyor. Örenpınar Mahallesi ile Örtülü Mahallesi’ni bir birine bağlayan yoldan çamur nedeniyle geçmek şu anda imkansız. Yolumuz kapalı. Asfalt yapılmasından geçtik en azından yolumuz açılsın mıcır dökülsün araçlarımızla buradan geçebilelim. Gülnar ve Mut’a bağlanan yollarımız asfalt ama delik deşik vaziyette” şeklinde konuştu.

 

“YAZIN TANKERLE DEPOYA SU ÇEKİYORUZ”

Köylerinde yazın içme suyu sorunu yaşandığını ifade eden Çabuk, “Yaz boyunca tankerle depoya içme suyu çekiyoruz. Köyümüze içme suyu sağlayan kaynağın gözü Üçoluk Mahallesi’nde idi ve yetersiz geliyordu. Yetersiz olduğuna dair kaç defa dilekçe verdik. Su çıkmayacak yere boşuna sondaj vurdular. Yaz mevsime geldiğinde sürekli içme suyu sorunu yaşıyoruz. Doğru dürüst içme suyumuz yok ama atıksu parası bile ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“40 YILLIK MEZARLIĞIMIZIN TAPUSU YOK”

Köylerinde bulunan 20 dönüm büyüklüğündeki 40 yıllık mezarlıklarının tapusunun olmadığını anlatan Çabuk, “Benim muhtarlıkta ikinci dönemim. 7 yıldır mezarlık için tapu çıkaracağız diye uğraşıyoruz. Tapusu olmadığı için mezarlıkta bir tadilat yapmıyorlar. Kendi imkanlarımızla köylüler arasında para toplayarak mezarlıkta tadilat yapmaya çalışıyoruz. Tapuyu Mersin Büyükşehir Belediye mezarlıklar müdürlüğü çıkarması lazım. İmar planlarına işlenecek. Gülnar Belediyesinin kum desteği ile kendi imkanımızla abdest alacak yer, tuvalet ve mescit yaptırıyoruz” dedi.

 

”HALİMİZİ SORMAK İÇİN GELEN YOK”

En son köylerine Burhanettin Kocamaz döneminde bir ekip geldiğini belirten Çabuk, “Ondan sonra hiçbir ekip bir bizim köyümüzü gelmedi. Geçen sondaj vurmak için bir ekip geldi onlarda şirketin ekibi zaten. Hiç kimse bizim halimizi sormak, sorunlarımızı görmek için gelmiyor. Yakın köylerimizin halini soranda yok.  Gülnar Belediyesi’nden de yeterli hizmeti alamıyoruz” diye konuştu. 

Kırsal bir bölge olan köylerinde zeytin, badem ve incir yetiştiğini ve 80-100 bin sertifikalı zeytin bulunduğunu  anlatan muhtar Cabuk, arazi yollarının kötü olması nedeniyle tarlalarına ulaşmakta güçlük yaşadıklarını söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA