KADINLAR 8 MART’TA ALANLARDA OLACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR 8 MART’TA ALANLARDA OLACAK


 

Mersin’de kadınlar 8 haklarına ve hayatlarına sahip çıkmak için alanlarda olacak. Mersin Kadın Platformu gün dayanışma günü diyerek bütün kadınları düzenlenecek etkinliklere davet etti.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak etkinlikleri duyurmak için Eğitim Sen binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.  Savaşa ve kadına yönelik cinayetlere ve şiddete tepki içeren dövizlerin açıldığı basın açıklamasını platform adına Peyrüze Okçukafa okudu.  Egemen zihniyete, savaşa, kadın yoksulluğuna karşı kadınların her yerde olduğunu ifade eden Okçukafa, “Bir 8 Mart daha yaklaşırken biz kadınlar yine alanlarda olacağımızı duyuruyoruz, geceleri de sokakları da terk etmiyoruz diyoruz ve tüm kadınları, LGBTİ+ları alanlarda olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

“EKONOMİK KRİZ KADINLARI YOKSULLAŞTIRDI”

Ekonomik kriz, savaş ve erkek devlet şiddetinin hız kesmeden devam ettiğini anlatan Okçukafa,

“Pandeminin yarattığı ağır koşullar ile boğuşurken birde ekonomik krizin büyümesi kadınların daha fazla işsiz kalmasına, yoksullaşmasına sebep oldu.  2021 yılı yılı 8 Martının hemen akabinde bir gece yarısı Anayasaya ve uluslararası sözleşmeleri de hiçe sayarak İstanbul Sözleşmesinden çıkılma kararı iktidarın kadın düşmanı politikalarını bir kez daha açığa vurdu. Bahar ve yaz aylarını sokakta, alanlarda, bulunduğumuz her alan da İstanbul Sözleşmesine sahip çıkarak ‘’İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz’’ diyerek mücadeleyi yükselttik. 2021 yılı kadınların direniş yılı oldu ve ısrarla İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

“Kadınların, lgbti+ların, ötekileştirilenlerin, kendi yaşam haklarına, kimliklerine, özgürlüklerine sahip çıkmak, kadın düşmanlığına, homofobiye, ırkçılığa ve savaşa karşı sesimizi yükseltmek için sokaklarda, alanlarda olacağız” diyen Okçukafa, “Kadına yönelik erkek şiddetiyle, kadın cinayetleri ve ekonomik krizle mücadele ederken bir yandan da kazanılmış haklarımıza, sahip çıkıyoruz. Son dönem de tekrar tartışmaya açılan yasal düzenleme çalışmaları yapılan nafaka hakkı; cinsiyet eşitsizliğinin ve başta çalışma hakkı, eğitim hakkı olmak üzere eşitsizliğin cinsiyetlere göre bu kadar adaletsiz olduğu bir ortamda bu yasayı asla kabul etmiyoruz. ‘nafaka hakkıma dokunma!’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“SAVAŞIN ESAS MAĞDURU KADINLAR VE ÇOCUKLAR”

Devam eden tüm emperyalist savaşlara karşı sözlerini söylemek için yine alanlarda olacaklarını ifade eden Okçukafa şöyle devam etti: “Savaş herkes için korkunç bir şey,  ama kadınlar, çocuklar, lgbti+lar için aynı zamanda tecavüz, cinsel şiddet, ağır yoksulluk demek. Savaşları çıkaranlar hâlâ tüm önemli yönetim mekanizmalarının başında bulunan güç sarhoşu erkekler, savaşın esas mağdurları ise kadınlar ve çocuklar oluyor. Yeryüzünün tükenen kaynaklarını savaşa ve silaha harcayan eril zihniyet şunun farkına varmalı savaşın kazananı olmaz” ama başta yoksullar, kadınlar ve çocuklar olmak üzere milyonlarca kaybedeni vardır. Biz bütün olumsuz koşullara rağmen umudumuzu ve mücadeleyi büyütmeye kararlıyız. Kadın dayanışmasıyla hayatlarımıza ve haklarımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. 8 Mart eylem ve etkinliklerimize tüm kadınları, LGBTİ+ları bekliyoruz. Gelin birbirimizden güç alalım, dayanışalım. Gün dayanışma ve mücadele günü.”

 

KADINLAR ALANLARLA OLACAK

8 Mart’ta yapacakları etkinliklerle ilgili de bilgi veren Okçukafa şunları söyledi:  6 Mart Pazar günü saat 14.00- 16.00 arası Özge Can Aslan meydanında şenlik (Müzik dinletisi, takas şenliği, serbest kürsü)  8 Mart Salı günü saat 12.30'da  cezaevindeki kadınlara dayanışma kartı gönderme (İnsan Hakları Derneği ve Mersin Kadın Platformu) 8 Mart Salı günü saat 19.30 Feminist Gece yürüyüşü Kuşimato Sokağı


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA