MERSİN, KKTC İÇİN EKOTURİZM PLANI HAZIRLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN, KKTC İÇİN EKOTURİZM PLANI HAZIRLADI


 

Kıbrıs Türkünün direnişinin adeta can damarı olan Erenköy bölgesi için Mersin Orman Blge Müdürlüğü tarafından tarihi, kültürel, orman ve doğal değerleri de kapsayacak şekilde ekoturizm planı hazırlandı. Plan ile 1950 yılından başlayan ve 1964 yılında destanlaşan direniş ve varoluş mücadelesinin izlerini görecek ziyaretçilerin, o anı ve ruhu yaşamaları, hissetmeleri hedefleniyor.

Haber Merkezi

 

Kıbrıs direnişinin sembolü olan Erenköy’de Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC Orman İdaresi ile işbirliği kapsamında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Ekoturizm Planı hazırlandı.

Hazırlanan Ekoturizm Planı, Ekosistem Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı Galip Çağatay Tufanoğlu tarafından KKTC Orman İdaresi Müdürü Cemil Karzaoğluna teslim edildi.  Ayrıca planın birer nüshası KKTC Vakıflar İdaresine ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Plan tesliminden sonra Orman Genel Müdürlüğü heyeti, KKTC Orman Dairesi Müdürlüğü yetkilileri, KKTC Vakıflar İdaresi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı askeri yetkilileri, Erenköy Ekoturizm Planı kapsamında yapılacak iş ve işlemler yerinde değerlendirilmek üzere Erenköy’e bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Kıbrıs adasında, KKTC ile kara bağlantısı olmadığı için 1976’da boşaltılan ve sivil vatandaşın bulunmadığı bir liman kasabası olan Erenköy, 1950'lerden itibaren Türk Mukavemet Teşkilatı tarafından Türkiye'den silah sevkiyatının yapıldığı, Kıbrıs Türkünün direnişinin can damarı oldu. 1964 yılında Erenköy’de destansı bir direniş ve var oluş mücadelesi verildi. Bu çatışmalarda Dillirga bölgesindeki diğer Türk köyleri olan Bozdağ, Selçuklu, Mansur ve Alevkaya köyleri Rum Ordusunun eline geçtiğinden bölgedeki Türk nüfusu Erenköy'e sığındı. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Türk ordusu aradaki Rum köyleri nedeniyle Erenköy'e ilerlemesi mümkün olmamdı. Bu bölgede tarihi, kültürel, orman ve doğal değerleri de kapsayacak şekilde hazırlanan ekoturizm planı ile 1950 yılından başlayan ve 1964 yılında destanlaşan direniş ve varoluş mücadelesinin izlerini görecek ziyaretçilerin, o anı ve ruhu yaşamaları, hissetmeleri hedefleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA