“SAVAŞI DURDURUN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAVAŞI DURDURUN”


 

Mersin’de Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın durdurulması, emek ve demokrasi güçlerinin savaş isteyen emperyalistler ve emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükselterek barış bloğu oluşturulması önerildi.

Hediye Eroğlu

 

Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşı tepki göstermek için  Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yapıldı. Platform adına basın açıklamasını yapan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Son yıllarda emperyalistler arasında artan hegemonik güç savaşları ve silahlanma yarışı Ukrayna krizinde savaşa dönüşmüştür. Tüm gelişmeler çatışmaların kısa sürede sonlanmayacağını, emperyal güçlerin dünya sisteminde lehlerine sonuçlanacak değişiklikler için düğmeye bastığını göstermektedir” dedi.

 

“RUSYA ÇIKARLARI DIŞINDA HİÇBİR ŞEYİ UMURSAMIYOR”

Çıkarları dışında hiçbir şeyi umursamayan NATO’nun Rusya’ya karşı kuşatma, yayılma ve genişleme stratejisi uyguladığını anlatan Sümbül, Rusya’nın ise eski gücüne kavuşmak için kendi içerisinde baskı politikalarını süreklileştirerek dışarıya yönelik hegemonik güç politikalarını hayata geçirdiğini kaydetti.

Savaş, Ukrayna’ya kimin hâkim olacağıyla ilgili olduğunu ifade eden Sümbül, “Emperyalist çıkarlar, yayılmacı ve sömürgeci hevesler savaşla sonuçlanmıştır. Ne yazık ki, tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük bedeli ezilenler, emekçiler ödemektedir. Ukrayna krizinde de daha şimdiden yerleşim yerleri bombalanmaya başlanmış, çok sayıda sivil yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Oysa krizin tek masumu bölgede yaşayan halklar ve emekçilerdir. Bu nedenle geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halklar savaşa karşı barışı savunurken, emperyalistler sömürüyü ve savaşı varlıklarının temeli olarak görmüştür” diye konuştu.

 

“SAVAŞ ACI VE YIKIMDIR”

Savaşın ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım demek olduğunu vurgulayan Sümbül, “Savaş, baskı, şiddet ve sömürünün katmerlenerek artması demektir. Savaş, emekçilerin ekmeğinin küçülürken zenginlerin kasalarının dolması demektir. Savaş, emeğin haklarının tamamen ortadan kaldırılması demektir. Savaş, iktidarların baskı politikalarına kılıf uydurulması demektir. İnsan haklarının, hukuk ve adaletin hiçe sayılmasıdır! Çevrenin, doğanın tahrip edilmesi demektir. Savaş sürdükçe onlar kasalarını dolduracak, halk yoksulluğa mahkûm olacaktır! Bahsedilen ekonomik yaptırımlardan iddia edildiği gibi bankalar, sermaye değil en fazla yoksul haklar, emeği ile geçinenler etkilenecektir”şeklinde konuştu.

 

SAVAŞI DURDURMAK İÇİN GEÇ DEĞİLDİR.

Rusya’nın saldırıları durdurmasını, NATO’nunda  silahlanmayı ve yayılmayı esas alan politikalarından vazgeçmesini isteyen Sümbül şunları söyledi: “Askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir. Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynaklar kamusal hizmetlere, insan onuruna yaraşır bir yaşam için kullanılmalıdır. Savaş çığırtkanlarına, savaştan nemalanmak, kendi baskı politikalarına yeni bir gerekçe yaratmak isteyenlere taviz verilmemelidir. Emek ve demokrasi güçleri savaş isteyen emperyalistler ve emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükseltmeli, barış bloğu oluşturmalıdır. Konfederasyonumuz bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğun gereğini yapacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA