“OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLSİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLSİN”


 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işlerine son verilen kamu çalışanlarının görevlerine iade edilmesini isteyerek “OHAL Komisyonu lağvedilsin, geçici 35. Madde kaldırılsın” çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işlerine son verilen kamu çalışanlarının görevlerine iadesi talebiyle her hafta olduğu gibi bu hafta yine eylem yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen eylemde, “Reddinizi reddediyoruz, KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartı açıldı.

KESK adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Çalışma hakkının anayasanın 70. maddesinde kamu hizmetine girme hakkı olarak tanımlanarak güvence altına alındığını söyledi. AKP hükümetinin OHAL’i fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisinin çalışma hakkını herhangi bir yargısal süreç işletmeden, savunma almadan ve somut belge bilgiye dayanmadan ve evrensel güvenceleri ihlal ederek ellerinden aldığının ve ihraç ettiğini ifade eden Sümbül, “İhraç gerekçelerinin başında da “barış” talebini öne çıkardığımız eylem ve etkinlikler gelmektedir. Barış Akademisyenleri bu amaçla imzaladıkları bildiri gerekçesiyle yargılanmış ve beraat etmişlerdir” dedi.

 

“125 BİN 678 KAMU GÖREVLİSİ İHRAÇ EDİLDİ”

KHK’lar eliyle resmi rakamlara göre 125 bin 678 kamu görevlisinin ihraç edildiğini hatırlatan Sümbül, “Haksız, hukuksuz şekilde 4 bin 270’i OHAL KHK’leriyle, 431’i bu süreçteki Yüksek Disiplin Kurulu kararlarıyla ve 60’ı 375 sayılı KHK’nın geçici 35. Maddesi ile olmak üzere KESK’e bağlı sendikaların toplam 4 bin 761 üyesi ihraç edildi. Komisyonun verdiği kararlarda ret oranı %87,3’tür. Bu oran barış imzacısı akademisyenlerin açıklan an dosyalarında % 100’dür.  Komisyonun ret ettiği dosyalara itirazların yapıldığı mahkemeler bugüne kadar KESK’lilerin 312 dosyasını karara bağlamış, bu dosyalardan sadece 10’u için iade kararı vermiştir. Burada da red oranı % 99 olmuştur” diye konuştu.

 

HÜKÜMETE OHAL KOMİSYONUNU LAĞVEDİN ÇAĞRISI YAPTI

Buradan bir kez daha çağrıda bulunan Sümbül şunları söyledi: “Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Mağdur olan ihraç kamu emekçilerinin mağduriyet giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz kazanacağız, geri döneceğiz!”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA