“ÖLEN İŞÇİYİ NAYLONLA ÖRTMEYE ÇALIŞTILAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖLEN İŞÇİYİ NAYLONLA ÖRTMEYE ÇALIŞTILAR”


 

Akkuyu’da devrilen dev vincin altında kalan bir işçi hayatını kaybederken İşçi Partisi Mersin İl Başkanlığı yaşanılan kıyımın saklanmak için ölen işçinin üzerinin naylonla örtüldüğü iddiasında bulundu.

Haber Merkezi

 

Türkiye’nin ilk nükleer santralinin inşa edildiği Akkuyu’da vinçteki dev beton bloğun kopması sonucu Rus işçi hayatını kaybederken yeterli önlem alınmadığı gerekçesiyle iş kazasına tepkilerde sürüyor. Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Başkanlığı iş kazası sonrası yazılı  bir açıklama yaparak Akkuyu'da yaşananın kaza değil cinayet olduğunu savunularak “İşçilere mezar haline gelen Akkuyu Nükleer Santralini istemiyoruz” denildi.

Akkuyu’da bir işçinin daha alınmayan önlemler nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, işçiler her gün canından olurken Rosatom firmasının içerde yaşanılan kıyımı saklamak için ölen işçiyi naylonla örtmeye çalıştı” ifadeleri kullanıldı.

 

“ÖRTBAS EDİLEN ONLARCA İŞ KAZASI VAR”

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Kamuoyuna yansıyan onlarca işçi ölümü var ve bugünkü görüntülerde olduğu gibi gizlenen örtbas edilen onlarca iş kazası ve cinayeti olduğu da açıktır. Daha açılmadan ekolojik yıkıma neden olan ve işçi mezarlığı haline gelen Akkuyu Nükleer Santraline ilk günden itibaren Mersin halkının büyük itirazları var. Defalarca eylemler yapılmış ve mahkemelerde usulsüzlükler ortaya serilmiştir. Saray rejimi ve onun sermaye ortakları tüm usulsüzlüklere rağmen bu projeye devam ediyor. Türkiye İşçi Partisi olarak Akkuyu Nükleer Santralinin karşısındayız, karşısında olmaya da devam edeceğiz! Nükleer santral istemiyoruz!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA