AKKUYU’DA İŞÇİ KAZASI MECLİS GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA İŞÇİ KAZASI MECLİS GÜNDEMİNDE


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçilerin geçirdiği trafik kazasını TBMM gündemine taşıdı.

Turan, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalışan işçileri taşıyan servis aracının devrilmesi sonucu 2’si ağır 40 işçi yaralanmıştır. AKP iktidarı, Akkuyu Nükleer Güç Santralinde defalarca iş kazası olmasına ve geçen aylarda bir işçinin ölmesine rağmen kamuoyunu bilgilendirmek yerine deyim yerindeyse kamuoyundan bilgi saklamayı bir teamül haline getirmiştir. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, ilk çalışmanın başladığı günden itibaren farklı zamanlarda hem çalışanlar hem de hem de Mersin’de yaşayan insanlar açısından tehlikeli sayılabilecek olaylarla gündeme gelmektedir. Ancak AKP iktidarı kamuoyunun endişelerini giderecek bir açıklama dahi yapmamaktadır.”

Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: AKP iktidarı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde meydana gelen iş kazaları ve işçi ölümleri hakkında kamuoyuna neden bir açıklama yapmamaktadır?  Akkuyu Nükleer Güç Santralinde şimdiye kadar kaç iş kazası ve işçi ölümü gerçekleşmiştir? Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalışan işçilerin iş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanmadığı koşullarda çalıştırılmasının gerekçesi nedir? Akkuyu Nükleer Güç Santrali yönetimi tarafından çalışan işçilere santraldeki çalışma koşullarının kamuoyuna aktarmamaları konusunda baskı yaptığı iddiaları doğru mudur?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA