“SALDIRI CEZASIZ KALMAMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SALDIRI CEZASIZ KALMAMALI”


 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, geçen hafta CHP’lilerin yumurtası ve boyalı saldırısına uğrayan gazetemizi ziyaret ederek Haber Müdürümüz Hediye Eroğlu ve Genel Koordinatörümüz Yüksel Ekici’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Durmuş, Haberciye yönelik saldırının cezasız kalmaması için Emniyet Müdürlüğü’nü göreve davet etti.

Hediye Eroğlu

 

Geçen hafta CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz öncülüğünde CHP’lilerin geçen hafta gazetemize yönelik boyalı ve yumurtalı saldırısına tepkiler sürüyor. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ta gazetemizi ziyaret ederek  Haber Müdürümüz Hediye Eroğlu ve Genel Koordinatörümüz Yüksel Ekici’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Haberci gazetesine yapılan saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Durmuş, soruşturmanın takipçisi oldukları mesajını verdi.

“HABER YAPAN GAZETENİN SALDIRIYA MARUZ KALMASI KABUL EDİLEMEZ”

Durmuş gazete önünde yaptığı açıklamada, “Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak geçen hafta Haberci Gazetesine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi. Yerel medyanın son günlerde baskı ve saldırı altında olduğunu vurgulayan Durmuş, “Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilecek haberle karşılık protesto eylemlerinin yapılması, gazetecilerin saldırıya maruz kalması asla kabul edilebilir bir şey değildir” şeklinde konuştu.

 

EMNİYET MÜDÜRÜNÜ GÖREVE DAVET ETTİ

Haberci Gazetesinin önünden Mersin Emniyet Müdürlüğü’nü göreve davet eden Durmuş, “Burada Haberci Gazetesine fiili saldırıda bulunanların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor ki toplumun haber alma hakkı önünde bu tarz engeller oluşmasın. Biz bir kamu hizmeti yapıyoruz. Gazeteciler kamu hizmeti yapıyor. Yaptıkları haberlerde kamunun çıkarları söz konusu. Dolayısıyla kimsenin düşmanlaştırılmadığı ve gazetecilerin de işlerini özgürce yapabildiği bir ortamın sağlanması gerekiyor” diye konuştu.

 

“HALKIN HABER ALMA HAKKI İÇİN YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Gazetecilere yönelik bu tarz saldırıların cezasızlıkla sonuçlanması ve saldırganların cezalandırılmamasının yeni saldırıların önünü de açtığını vurgulayan Durmuş, “O yüzden Emniyet Müdürlüğü’nden ricamız Adalet Bakanlığı’ndan ricamız gazetecilere yönelik saldırılar en ağır bir şekilde cezalandırılmalı. Çünkü bu sadece gazetecilerin can güvenliği için değil aynı zamanda halkın haber alma hakkı için çok önemlidir. Buna uygun hareket edilmesi için yetkilileri göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.     



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA