“HERKES ADIMINA DİKKAT ETMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HERKES ADIMINA DİKKAT ETMELİ”


 

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK üyesi Burhanettin Kocamaz, geçen hafta CHP’lilerin yumurtalı ve boyalı saldırısına uğrayan gazetemizi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yerel yöneticilerin kentte yaşayanları ortak payda etrafında birleştirme mecburiyeti olduğunu ifade eden Kocamaz, “Bunun için herkes attığı adıma çok daha dikkat etmeli” dedi.

Hediye Eroğlu

 

CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yardımcısı İzzet Kırılmaz öncülüğünde bir grubun geçen hafta gazetemize yönelik boyalı ve yumurtalı saldırısına her kesimin tepkisi sürüyor. Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK üyesi Burhanettin Kocamaz gazetemizi ziyaret etti. Genel Koordinatörümüz Yüksel Ekici’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Kocamaz olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Basının özgür olması ve eleştirisini yapması gerektiğini ifade eden Kocamaz, “Dozajını artırdı ise dozajı astı ise bunun hukuk yoluyla mücadelesi yapılabilir. Ama ülkemizin her an gergin tutulduğu bir dönemde bu tür davranışlar vatandaşları da geriyor. Tazmin edilmesi mümkün değil. Geçmişte bizde çok olaylar yaşadık ama hiçbir zaman böyle fiili bir saldırı pozisyonuna girmedik” dedi.

 

“YEREL BASIN YEREL YÖNETİCİLERE IŞIK TUTMALI”

Ülkede basının durumunun belli olduğunu ulusal basın denilen televizyon ve ulusal gazetelerin maalesef artık çokta özgür olmadığını ifade eden Kocamaz, “Bir şekilde iktidarın payandası durumunda hareket ediyorlar. Yerel basın aslında yerel yöneticilere de ışık tutarak fayda sağlıyor. Çünkü herkes her şeyi göremeyebilir. İdareci etrafını çevirenler tarafından vatandaşla ya da kentteki olaylarla çok fazla irtibat içinde olamayabilir. Yanlışlarını, hatalarını göremeyebilir. Yerel basın yerel yöneticilere ışık tutmalı eksiği varsa o eksikleri söylemeli ki yöneticiler yaptığı yanlışlardan geri dönebilsin. Hiçbirimiz hatasız kul değiliz. Hatalarımız olabilir ama yanlıştan dönmek erdemdir. Bunları söylerken yerel basınında olayları iyi etüt edip doğru bilgileri halka vermesi gerekiyor. Bu konuda herkese görev düşüyor. Gerek yöneticilere gerek basına. Bunlar olması gereken şeyler ama bunlar olurken de yerel basını hedef alıp bunu saldırı haline dönüştürmek hiçbir şekilde tasvip edilebilecek bir olay değil. Bu olmuş inşallah son olur. Tekrarı olmaz. Bütün temennimiz bu” şeklinde konuştu.

 

“BU TÜR HAREKETLER KÖTÜ ÖRNEK OLUR”

Bu tür hareketlerin toplum içinde bu işe heveslenenlere de kötü örnek olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Dolayısıyla Mersin gibi çok göç almış kozmopolit bir yapıya sahip kentte yerel yöneticiler olarak bizlerin insanları bir ortak payda etrafında birleştirme mecburiyetimiz var. Mersin ortak paydasında birleştirme mecburiyetimiz var. Onun için herkes attığı adıma çok daha dikkat etmesi, Mersin’deki huzur ortamının, barış ortamını güven ortamının zedelenmemesi için hassas davranması gerekir. Bir kez daha bu saldırının doğru olmadığını ve kınadığımı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“TEKRARININ OLMAMASINI DİLİYORUM”

Gazetemiz Genel Koordinatörü Yüksel Ekici ise saldırının hoş olmadığını ve özellikle Mersin’e hiç yakışmadığını söyledi. Mersin barışın huzurun kendi derken saldırının ülkeye kötü bir örnek olduğunu anlatan Ekici şunları söyledi: “Basın özgürlüğü açısından zaten ülkemiz içler acısı bir durumda. Bunun dışında toplumdaki hoşnutsuzluğu, bölünmüşlüğü göstermesi açısından da bir örnektir. Bu olayın herkese ders olmasını diliyorum. Bir daha da tekrarı olmamasını diliyorum. Paylaşamayacağımız bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Gazeteci eleştirisini yapacaktır. Muhatapta bunun karşılığında hukuki olarak gerekeni yapacaktır. Olay bu kadar basittir. Bizim demokrasimiz gençtir ama kökü sağlamdır. Bu olayın hemen akabinde Kocaeli’de meydana gelen bir olay var. Herkes biliyor. Küçük kıvılcımların neler yaratabileceğini nasıl yangılara yol açabileceğini göstermesi açısından herkes ibret almalı”   



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA