“GEÇİNEMİYORUZ, ZAMLAR GERİ ALINSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GEÇİNEMİYORUZ, ZAMLAR GERİ ALINSIN”


 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu’nun Pazar günü Millet Bahçesi yanındaki alanda yapacağı “Geçinemiyoruz” mitingi için broşür dağıtılarak, vatandaşlar zamlara, zorbalığa, soyguna ve hayat pahalılığına karşı çıkmak için mitinge katılmaya davet edildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri tarafından Pazar günü Millet Bahçesi yanındaki miting alanında geçinemiyoruz mitingi yapılacak. Saat 14.00’te başlayacak miting için broşür dağıtımı gerçekleştirildi. Broşür dağıtımı öncesi Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü ve BES Şube Başkanı Murat Doğan, hükümetin yeni yılda aldığı zam kararlarıyla; doğal gaza yüzde 150, elektriğe yüzde 125, akaryakıta yüzde 100 temel gıdalara yüzde 125'i aşan fiyat artışları yaşandığını söyledi.

Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın temel ihtiyaçlarına yapılan yüzde 125 zamla kepçeyle geri alındığını anlatan Doğan, “Kamu emekçisine de reva görülen yüzde 7,50 artış, daha ilk ayda TÜİK'in enflasyonunun altında kaldı. Emeği ile geçinen halkımız artık geçinemiyor, artık çocuklarının karnını doyuramıyor, artık çocuklarının okul masraflarını karşılayamıyor ve yoksulluğun bugüne kadar hiç yaşanmamış bir halini yaşıyor” dedi.

 

“SOYGUN DÜZENİNE KARŞI ÇIKMANIN VAKTİDİR”

“Tüm bunların en önemli nedeni "Tek Adam Rejimi"dir. Özelleştirmelerdir. Beşli çeteye peşkeş çekilen ihalelerdir” diyen Doğan, “Şimdi bu soygun düzenine karşı çıkmanın vaktidir. Şimdi zamlara, hayat pahalılığına "dur" demenin zamanıdır. Şimdi bizi duymayanlara, bizi görmeyenlere "biz buradayız" ve "karşı çıkıyoruz" demenin zamanıdır. Tüm Mersinlileri zamlara, zorbalığa, soyguna ve hayat pahalılığına karşı çıkmaya ve mitingimize katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından platform üyeleri vatandaşlara mitinge davet broşürlerini dağıttı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA